lördag 6 september 2014

Till rengbågslandet - tröja med lång ärm

Till dottern sydde jag i våras en klänning i det fina regnbågstyget med matchande nyckelpigor på ärmarna. Kusinens mamma gillade tygerna och i helgen som var knåpade jag ihop en tröja av de sista bitarna av de två tygen. Postade den som en överraskning, presenter som man inte väntar sig är bäst när de kommer som överraskningar :)sy tröja nyckelpigor jersey regnbåge
Tröja med lång ärm i storlek 104


sy tröja nyckelpigor jersey regnbåge
Nyckelpigorna på ärmarna matchar de små nyckelpigorna på regnbågstyget


Regnbågstyget blev till framsida och till ärmar och rygg valde jag nyckelpigstyget :)

4 kommentarer:

 1. Åhh men så sött!!
  Lycklig liten :) Perfekt matchning!
  *skriver upp raglantröja på den milslånga att-göra-listan*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kusinen såg verkligen nöjd ut i tröjan och mamman med :) Raglantröja är nog mitt favoritplagg att sy just nu! Blir lite nyfiken på vad du har på att-göra-listan? Jag har också en lååång sådan!

   Radera
  2. Min korta lista med garnrelaterat bestod av sockor,tröja och filt. Filt har jag virkat en, har en påbörjad och en jag samlar garn till så det är avklarat. Sockor får jag nog ge upp då jag inte kan hålla i så smala stickor som behövs. Och tröja har jag en virkad på gång, men vill helst sticka en hederlig olle, men verkar vara väldigt svårt för mig.
   I syväg så är det tygkassar, tunika och kofta av återbrukade påslakan som står först. Sedan hoppas jag kunna lära mig mer så att jag kan sy kläder av stretchtyg, vilket jag aldrig någonsin gjort. Men dina inlägg har fått mig att inse att jag föredrar raglan framför traditionella axlar så jag hoppas kunna göra det inom en hyfsad snar framtid :)

   Radera
  3. Jag försöker hitta ett bra sätt att hålla ordning på mina pågående projekt och att-göra-projekt, sådär så jag startar lagom många och avslutar lagom många ;) Sockor har jag också på min lista men jag kommer nog inte att komma mig för det, de hamnar allt längre ner när jag kommer på annat ;)

   Jag upptäckte när jag började sy i jersey att det var mycket lättare än vad jag hade föreställt mig! Dels är det lättsytt och det är så mycket lättare att få till passform, men sen tycker jag också att det är lättare eftersom det är färre moment. Inte lika stor sömsmån som behövs och så slipper jag sicksacka kanterna! :)

   Radera