lördag 20 september 2014

Projekt med pärlor och närbild på tyg

Påbörjade för ett tag sedan ett lite större projekt, ritade av ett mönster och började sortera pärlor. För er som pysslat med pärlplattor och gjort större saker så vet ni att bara mönsterritandet tar betydligt längre tid än man förväntar sig. Blev så nöjd med mönstret på papper och började sortera pärlor.

Så insåg jag en sak. Det är två ganska välkända och kärleksfulla figurer och jag gillar verkligen de korta bild/texterna som finns med dem. Men den ena figuren är gul och den andre figuren är blå. Funderade i evigheter på om det var ett problem eller inte att göra en pärlplatta med gult och blått som nästan enda färger. För ett halvår sedan hade jag aldrig ens reflekterat över det. Men politiken har alltså smygit sig in i verkligheten på ett högst otrevligt sätt. Jag bestämde mig för att gul och blå är färger precis som alla andra och varför skulle jag ändra färg på de figurer som någon annan skapat? Det är ju knappast så jag målar smurfarna lila?


pärlplatta mönster hama nabbi beads pattern
En del av ett stort projekt med pärlor


Är i skrivande stund halvvägs genom projektet och än så länge så nöjd! Kan knappt vänta på att få visa upp det färdiga resultatet! :)

Bjuder också på en efterfrågad närbild på tyget jag använde till senaste klänningen jag sydde till mig själv. Så fint mönster och fin färgkombination tycker jag!


mönster klänning sy jersey
Mönster jerseytyg

4 kommentarer:

 1. Tack ^^ Förlåt om jag var jobbig men det var så svårt att se på klänningen! Verkligen fint tyg! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen fara, hoppas inte att det uppfattades som om jag tyckte det var jobbigt att ordna bild! Det gör jag så gärna :)

   Radera
  2. Nej det gjorde det inte :) Är jag som är rädd för att vara för besvärlig :P

   Radera