måndag 29 september 2014

Snart dags för klänningsvecka

Det har blivit ett par klänningar till mig själv nu och det känns så roligt att kunna ha kläder till mig själv också som jag sytt! När jag valde kläder härom fredagen kunde jag konstatera att jag snart har en klänning för varje veckodag :)

Jag har börjat att ha klänning på fredagarna på jobbet (ibland andra dagar också såklart). Det är så lätt att knata iväg till jobbet i jeans bara för att det är bekvämt, men det är ju lika bekvämt med klänning egentligen och för att inte fastna i jeansträsket har jag bestämt mig för att fredagar är klänningsdag :)

När garderoben vuxit till sju hemmasydda klänningar ska jag minnsann ha en klänningsvecka tror jag! Någon som hakar på? :)

Första klänningen var en provklänning, ritade mönster mycket på känn och blev faktiskt väldigt nöjd! Den här klänningen har en högre hals än köpeklänningar vilket är bekvämt, då behöver jag inte fundera på en besvärlig uringning! Fortfarande inte säker på tygvalet meeeen...

Andra klänningen är en färgexplosion som såg lite annorlunda ut i första tappningen men som här i slutgiltig version efter lite sprättande och byte av färg i halsen blev riktigt bra!

Första viscoseklänningen i ett underbart viscosetyg som jag hade turen att hitta som stuv på Stoff&Stil. Älskar tyget och klänningen!

Jerseyklänning i rosa/cerise, ett härligt mönster med retrokänsla :)

Andra viscoseklänningen - tycker mönstret är fantastiskt och klänningen är sååå skön!

Än så länge är nog viscoseklänningarna absoluta favoriter, kanske mest på grund av färgerna. Brunt och grönt till mig själv är klara favoriter!

4 kommentarer:

 1. Min favorit är, otippat nog, den rosa! Precis som din dotter så passar du väldigt bra i de färgerna (den bruna halsringningen är verkligen perfekt) och dina ögon får all uppmärksamhet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad roligt att den var favoriten! Sist jag hade den på mig speglade jag mig läänge och funderade över färgen :) Jag tycker som du, brunt i halsen blev helt rätt!

   Radera
 2. Får man vara med även om man bara har köpta klänningar? Min symaskin och jag är inte vänner ännu så några klänningar lär det inte bli detta året. Men klänningsvecka låter toppen! Jag bär de alltför sällan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såklart man får! :) Symaskinen och du blir nog vänner tids nog :) Är det en vanlig maskin eller overlock du har förresten?

   Radera