fredag 5 september 2014

Kvartett i barnhaklappar

Fyra haklappar är framme hos finaste Es son. Jag sydde mina första haklappar till dottern för snart ett år sedan. Tänk att jag minns det som om det var igår när dottern började med smakportioner. Och nu har hon blivit så stor! Favoritmaten då: kokt potatis och broccoli om jag minns rätt, favoritmaten nu: grillad kyckling, nyttiga dinkelvåfflor, korv och grönsaker i alla former och färger :) Hoppas den här grönsaksförälskelsen håller i sig!

I fall har dottern slutat med haklapp, inte alltid med spillandet dock ;) Tur att andra tar vid haklappsbehovet :) Sedan första haklappen har jag justerat mönstret till den lite mer svängda modell jag syr nu för tiden och det är så mycket bättre passform på den nyare formen när de sitter på än min första variant :)
sy barnhaklapp vaxduk textilvaxduk
Fyra haklappar fint fotade av E (lånad bild)


E fotade haklapparna så fint tillsammans och jag har fått låna bilden av henne :) Jag hade lite brått att skicka haklapparna när de var färdiga så det blev lite hipp som happ med fotograferandet av dem ;)

4 kommentarer:

 1. Jag är fortfarande så förälskad i hur du matchar prickigt i samma färg men olika nyanser :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du gillar det! Jag tycker också fortfarande att det är en härlig kombination, funderar på att leta lite prickiga tyger och se om det går att få till snyggt på kläder också med prickar i olika nyanser av samma färg :)

   Radera
  2. Åhh! Det kan det säkert bli!
   Om inte annat så till fickor! Jag tänker mig en enkel A-linjeformad tunika med kontrasterade fickor.
   "Enkel" endast för att jag börjar samla inspiration till att sätta upp min maskin och börja sy, jag vet att du kan mycket bättre :P

   Radera
  3. Ah, bra idé, den sparar jag med mig i idébanken! En vanlig tunika med fickor kan nog vara något! Kanske dags att jag provar sy fickor :)

   Radera