tisdag 16 september 2014

Mera klänning till mig!

En annan klänning som också blev liggandes ofärdig var den här härliga brun-rosa klänningen. Kunde inte bestämma mig för om jag skulle köpa cerise mudd att mudda halslinningen med eller om jag skulle använda brunt. Efter mycket om och men bestämde jag mig för att brunt skulle bli snyggt och äntligen blev den klar! Har använt samma mönster som när jag sydde min första klänning men gjort den något mindre tajt över bålen.klänning storlek s jersey trikå sy
Klänning storlek S


Väldigt nöjd över att ha två egengjorda klänningsmönster som är riktigt bra!! Och det här tyget fullkomligt älskar jag, det är sån härlig färg och lite galet mönster på det. När jag köpte det undrade jag ett tag hur jag valt egentligen, men nu när tyget är en färdig klänning så är jag nöjd med mitt val :)

8 kommentarer:

 1. Vilken tur att du tog brunt, är tveksam till om det hade blivit lika bra med cerise!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag insåg samma sak, letade gärnet efter en rosa först att matcha med, men brunt är mer min färg! Och ger en neutral detalj till klänningen :D

   Radera
 2. Åh vad fin!
  Har du en närbild på tyget? Hade varit kul att se mönstret :)
  Idag hade jag mormor hemma till hjälp att rita upp ett eget mönster kombinerat från en tunika och en tröja så förhoppningsvis får jag tummarna ur och vågar sy snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ordnade en närbild i dagens blogginlägg :) Visst är det roligt att rita upp egna mönster? Så spännande sen att se om det blir som man tänkt när det blivit sytt i tyg :)

   Radera
  2. Tack :)
   Ja det var det! Men ovant,varken jag eller mormor hade gjort på det sättet innan :p Men antar att man lär sig med tiden :) Blir det bra kommer jag nog ha kvar det mönstret i många år så jag kanske till och med lär mig det utantill :P

   Radera
  3. Jag tycker det är en av sakerna som är så fantastiska med handarbete, hela tiden finns det någonting nytt att lära sig! Jag syr än så länge bara klänningar till mig själv men har bestämt mig för att när några pågående projekt är avslutade ska jag jobba med ett tröjmönster till mig. Finns så många fina randiga tyger jag skulle vilja ha som tröjor :)

   Radera
  4. Ja det stämmer :)
   Jag älskade att sy som liten, min mormor jobbade som sömmerska och gjorde stora lapptäcken på sin fritid och jag kom alltid med förslag på barbiekläder att sy. Men så hade jag en hemsk syslöjdslärarinna i högstadiet som dödade det intresset ett bra tag. Mormor hjälpte mig fortfarande att sy upp eller in kläder men det var nog inte förrän förra hösten som jag verkligen började brinna för det igen och insåg hur mycket kläder jag hade kunnat göra själv och älskat, mer än de jag köper.
   Idag gjorde jag något nytt, för mig, jag köpte en tunika från Erikshjälpen som satt lite sådär men jag älskar trycket och stod i provrummet och funderade att om jag tar bort ärmen och gör till ett linne och antingen kortar av längden eller slitsar den så kommer den bli perfekt över en enfärgad tröja. 29 kronor tyckte jag den var värd :) Nu kommer bara det läskiga i att våga klippa sönder den.... Huh!

   Radera
  5. Så trist med syslöjdslärare som förstör sylusten, hon hade nog missat något väsentligt i sitt uppdrag... Men kul att börjar hitta intresset igen! Så spännande att se hur det går för dig med tunikan! Känner igen det där att det är lite läskigt ibland att klippa i kläder/tyger när något nytt ska provas, jag provsyr ofta i lakanstyg (när jag ska sy i vävt tyg) om jag är osäker på hur jag kommer att lyckas med modellen :)

   Radera