torsdag 1 maj 2014

Välkommen till världen-filt

När dottern är sjuk är det lite som att tiden står stilla. Dagarna går ganska sakta framåt och det som är i fokus är mys och gos mest. Jag sitter på golvet och leker med dottern i knät, hon är egentligen för trött för att leka men tittar gärna på och biter lite på en kloss. Eller så ligger hon bredvid mig i sängen och sover medan jag slösurfar eller halvsover. Ungefär som om tiden står stilla här i vår lilla sjuk-bubbla fastän den fortsätter ticka på utanför. Det blir inte mycket pysslande såklart och inte mycket annat heller. Men gos och mys räcker gott.

Det blir lite tyst på bloggen när vi myser runt i vår egen lilla bubbla såklart. Men jag passar på att visa en liten välkommen-till-världen-present som bor hos en liten pojke sedan några veckor tillbaka.

Min finaste E har nämligen fått en liten son. Eller fått och fått, det låter som om en förlossning är ungefär som att gå in på ica och handla. Det är det ju inte riktigt. Innan man får den där lilla guldklimpen får man minsann jobba för det. Hennes familj har ju också fått sonen såklart, hon kanske måste dela med sig lite av honom :) Världens sötaste har i alla fall kommit till världen nu och jag virkade en bebisfilt till honom att värma sig med. Helt i bomull som är mysigt och hudvänligt för en liten bebis.

Filten är virkad med vågor och på den sydde jag fast mormorsrutan med vänskapsringar som jag virkade i höstas och som jag sparat till filten eftersom jag blev så förtjust i färgställningen. virka filt med vågor
Bebisfilt med vågmönster och vänskapsringsmormorsruta


Min kamera ville inte riktigt samarbeta när jag skulle fota filten så jag är inte övertygad om att färgerna återges riktigt rätt. Men det är mörklila, mörkblå, turkos, syrénlila och ljusisrosa. Och så vit :)crochet baby afghan
De färgade vågorna i närbild


Väldigt mysigt med vågmönstret, jag tycker det gör sig fint som bebisfilt. Ni kanske minns att jag bloggade om våg-mönstret tidigare, jag smygvisade lite av det vita på den här filten :)

Det snöar ute förresten. Snö-regnar. Och blåser. Egentligen en väldigt bra dag att sitta inne och pyssla lite. Kanske orkar dottern rita lite när hon vaknar. Det är ju lite pyssligt :)

4 kommentarer:

 1. Hoppas ni kryar på er snart!
  Och himla fin filt de fick (:

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Vi är fortfarande lite "efter-sjuk"-trötta men det är betydligt bättre! Skönt att inte hela långhelgen försvann i sjukbubblan ;)

   Radera
 2. Den används varje natt! /cho

  SvaraRadera