lördag 10 maj 2014

Sy en vändbar buff - med beskrivning och mönster

Fick frågan hur jag sydde ihop den vändbara buffen jag gjorde till dottern för ett tag sedan. Jag tänkte att jag passar på att göra en beskrivning av hur man gör eftersom jag ändå behöver en till mig själv :) Det är roligt att göra beskrivningar så är det något ni vill sy men inte vet hur eller i vilken ordning alla moment ska göras - bara säg till! :)


Till buffen valde jag för enkelhetens skull ett randigt tyg så blir det lätt för er att se vilket håll som är vilket :) Plus att svart- och vitrandigt går att matcha till allting så buffen blir användbar. Det största trixet är att sätta vändhålet i rätt söm, annars blir buffen på fel håll :) Men i övrigt, väldigt enkel sömnad. 

Måtten jag använt är 45 cm på bredden, 40 cm på höjden. Trådraken går uppifrån och ner, så tyget stretchar mest på bredden :) Mycket smidigt om man ska få buffen över huvudet!

Börja med att klippa ut en bit trikåtyg  som mäter 45*40cm.

Ha rätsidan (framsidan) av tyget uppåt och vik tyget på hälften horisontellt. Sy längs långsidan men lämna ett litet vändhål, 2-3 cm räcker.mönster buff


Vräng tyget, var noga med att det fortfarande är räta mot räta. (Stick in handen i tuben från vänster, ta tag i tyget i andra änden och dra igenom så det ligger dubbelt).

Sy en söm längs  hela kortsidan (de två sidorna du precis vek ihop). Vänd buffen genom vändhålet och sy ihop det för hand.hur syr man en buff


Dra till buffen så den horisontella sömmen (med vändhålet) hamnar inuti buffen och inte syns. mönster sy en buff


Och tadaaaa! En vändsydd buff är klar :)

8 kommentarer:

 1. Åh tack för en superbra beskrivning! !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glad att du tyckte om beskrivningen! Nu har vi verkligen väder för halsdukar och buffar här i Stockholm :)

   Radera
 2. Hej och tack för en riktigt bra beskrivning på en buff! Tänkte försöka mig på en till min son nu. Har du något bra mått på en barnbuff, 1 åring. För den du beskriver här är till en vuxen va? Tack på förhand för svar �� Mvh Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna och tack för din kommentar! Vad roligt att du gillade beskrivningen! Måtten här ovan passar bra till en vuxen med smal hals tycker jag (45x40cm), till dottern när hon var i ettårsåldern tyckte jag att 42x40cm var ett bättre mått så blir buffen inte så vid om halsen :)
   Ha det fint!
   Anna

   Radera
 3. Tusen tack för det här! Så bra tänkt med randig tyg, och tack för måtten till en bebis. (:

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att du blir hjälpt av beskrivningen :) Tack för din kommentar! <3

   Radera
 4. Tack för en görbra beskrivning! Det blir verkligen snyggt så här! Och så lätt att sy bara man kan det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för positiv återkoppling!

   Radera