torsdag 8 maj 2014

Ett nytt sovnäste och lite smått och gott

Idag är vi äntligen helt friska här hemma och ordningen är återställd. Så skönt! Innan sjukstugan påbörjades hann jag sy lite som jag inte hunnit visa, passar på att visa det i dagens inlägg för nu kliar det i syfingrarna och dottern sover nog bara en stund till :)  

Jag sydde bland annat ett sovnäste som en liten pojke sover sött i det här nu. Härliga färger och en lite större modell så han ska kunna använda det längre :) Provade att stoppa med kuddstoppning för att få en hårdare och stabilare kant runt om och det fungerade väldigt bra. Passade på att fota när jag sydde det här nästet så det kommer en beskrivning med hur jag gör inom kort för er som vill sy egna :)


babynest sy eget
Sovnästet öppet

babynest sy eget
Sovnästet ihopdraget


Dotterns meps är välanvänd vid det här laget men jag har nog inte hunnit visa någon bild än :)sy en meps
Keps + mössa = meps


En dregglis med lejon på framsidan och frottébaksida sydde jag också. Två tryckknappar för att kunna justera storleken också, väldigt praktiskt.sy en dregglis
Lejondregglis

4 kommentarer:

 1. Oh tyget med lejon på vart ju himla gulligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det, lejonen är så söta och senapsgult/brunt i kombination tycker jag är så fint! :)

   Radera
 2. Kuddstoppningen fungerar väldigt bra, hindrar t o m den 3-åriga stotrasystern från att snurra in i lillebror! /cho

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt, det var det som var tanken :) Jag funderade på vad jag hade valt för fasthet på "korven" om det varit A som varit storasyster och legat på andra sidan nästet, så stoppade jag efter det :)

   Radera