tisdag 27 maj 2014

Tunika i linne

Vi har haft några fantastiskt varma dagar. Sådär varma att jag haft dåligt samvete att sätta kläder på dottern när vi går ut - till och med tunna tunna kläder har varit varma. Vattenflaskan har fyllts på många gånger! Tanken slog mig att det kanske vore bra med kläder i linnetyg till dottern, hon är varm av sig redan innan sommarvärmen värmer henne och linne sägs ju vara svalt och skönt. Har i ärlighetens namn aldrig använt linnekläder själv så jag har ingen aning om det stämmer eller inte.

Jag hade dock en bit linne kvar från när jag sydde brödkorgen i linne, eftersom jag tyckte broderiet var så fantastiskt fint köpte jag en bit extra men har inte vetat vad jag ska sy av den. Nu har det blivit en tunika i singoallamodell. Tänkte att den modellen nog är smidigast för att inte behöva sätta knappar. Linne är ju väldigt tunt och jag misstänker att man behöver mellanlägg för att det ska fungera bra med knappar.

Det visade sig att singoallamodellen var helt rätt för det här tyget! Ack så söt! Makens kommentar var att den ser ut som en gardin!? Fast fin då tyckte han. Mitt svar var ungefär att det VAR en gardin, nu är det en tunika! Funderade en sväng om hon kan ha den på sig när det ser ut som en gardin... Men jo det kan hon :) Jag ser inte gardinen ;)


sy en singoalla tunika
Singoallatunika i linne

Ett blommigt broderi

Fin detalj i fållen nertill


Eftersom det här tyget var en gardin när jag köpte den så fanns det en sån fantastisk fin detalj nertill i fållen och den valde jag självklart att behålla! Tycker att tunikan är så somrig och fin! Nu hoppas jag att den håller första tvätten också så att vi kan börja använda den... Ville inte tvätta före jag sydde den eftersom jag ville sy direkt och inte vänta ;) Tror inte att den krymper, däremot är tyget ganska känsligt och jag hoppas att inte tvättningen drar sönder tyget vid sömmarna. 

Jag har förresten beställt några nya storlekslappar för att prova. De nya stryker man på (det är vinyltryck) istället för att sy fast och det blir mycket mjukare och skönare bak i nacken! 


vinyltryck klädstorlek
Strl 86, tvättråd 40 grader


Storlek och tvättråd i samma, väldigt smidigt och en fin detalj tycker jag!


tvättråd kläder
Strl 86, tvättråd 40 grader

4 kommentarer:

 1. Super söt klänning ju! Är bara lite fantasi som behövs så kan man återanvända det mesta (:

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det här med återanvändning ska jag greja mer med framöver, så roligt när gamla kläder blir nya eller gardiner och oanvända tygbitar blir något nytt :)

   Radera
 2. Vilken fantastisk klänning! Passar perfekt in i en modern vintage kollektion! Tvättråden och storlekslappen var ju perfekta! /chi

  SvaraRadera
 3. Tack :) Jag håller med om att den känns lite modern vintage, kanske skulle passat i den kommande kollektionen :) Längtar till varmare dagar nu så den kan användas ute!

  SvaraRadera