lördag 17 maj 2014

Set med kjol och dregglis

När jag börjar sy kläder och blir nöjd med något så får jag sån himla inspiration och så många idéer! Jag har länge tänkt att jag ska sy kjolar med matchande dregglis - hur snyggt som helst kombinerat med enfärgad tröja/body och tajts/strumpbyxor.

Har provat ett par kjolmodeller nu och kommit fram till vilken som är min favorit. Den första jag sydde var en snurrkjolsmodell som ni kanske minns. Den modellen är egentligen väldigt fin men jag känner att den är lite för vid för ett yngre barn. Nu har jag provat två varianter till, en som är liknande snurrkjolen och en som är lite mer klassiskt rak i modellen.



sy en kjol
Kjol i lila och rosa


Den här modellen utgår ifrån snurrkjolen men jag har gjort midjan rak istället för rundad vilket gör att kjolen inte är lika utstående. Nu ser mudden ut som att den är bredare upptill än nertill, men det är den inte, jag tänkte att det skulle vara praktiskt att hänga upp den på galge för fotningen bara ;)


Den andra modellen är lite rakare och den blev nog min favorit än så länge, det blir inte så mycket överflödigt tyg runt benen på dottern och själva kjolmodellen ser enklare och mer klassisk ut. Mudden valde jag att göra bred precis som på muddbyxorna, tycker att det är så snyggt att kunna vika mudden dubbel när kjolen är på!



sy en kjol till barn
Lite rakare modell på kjol


Blev väldigt förtjust i det röda tyget med vita prickar i kjolmodell också :) Vitt som mudd är kanske inte alltid praktiskt men jag tycker att det blir så himla snyggt!



sy kjol och dregglis barn bebis
Kjol med matchande dregglis

 sy kjol och dregglis bebis
Kjol med matchande dregglis


Med matchande dregglis blev det sockersött :) Som ni ser är det olika modeller på dregglisarna, den övre är den nya lilla modellen och den nedre är min gamla modell.

2 kommentarer:

  1. Blev du nöjd med din modifiering av dregglisen? /cho

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag bestämde mig för ett mellanting mellan de två nya modellerna - lite större än den lilla men mindre än en stora :) Formen blev jag annars väldigt nöjd med!
      Anna

      Radera