tisdag 15 april 2014

Nya tyger och påskpynt

Det är lite som julafton när jag får gå och hämta paket med nya tyger, särskilt när det är tyger jag funderat på ett tag och äntligen bestämt mig för att köpa :) På torkställningen hänger nu två nytvättade tygpaket med tyger som ska bli kläder :)Tyger från Liandlo


De gröna, rosa och turkosa tygerna ovan matchar alla prinsesstyget! Tänk så många härliga kombinationer framöver!! Jag upptäckte prinsesstyget när det redan var helt slutslålt, men nu är det upptryckt igen till min stora glädje, ekologiskt dessutom :)Tyger från Liandlo


Röda prickar är ju fantastiskt sött och är tänkt att kombineras med det randiga svarta tyget nedan :) Har funderingar på om jag ska sy en prickig/randig klänning till mig själv... Tyger från Myranochlo


Rävtyget tycker jag är så härligt, brunt och orange är en favoritkombination!


Det är ju snart påsk också och nu på förmiddagen har jag påskpysslat lite medan dottern sover. Vi ska äta påsklunch på jobbet och mina kollegor ska få ett par påskkaniner var att hänga i påskriset där hemma, något mer bestående än chokladen de också ska få :)

Påskkaninerna kan man använda på så många sätt, på påskkort, som girlanger eller hängen som jag valde att göra. Bäst är nog att använda kartong eller lite stadigare papper. Jag hade bara vanligt papper hemma men det fungerar också. Jag gjorde kaninerna dubbla istället så de blir lite stadigare. För att fästa ihop dem använde jag lite tjockare fästkuddar, jag satte fast bandet i fästkudden också :)


enkelt påskpyssel
Påskkaniner

snabbt påskpynt
Här syns hur jag fäste bandet


Jag hittade en mall som jag använde mig av på den här sidan, väldigt smidigt att rita av kaninen på skärmen :) Nu funderar jag på hur jag ska dekorera mina kaniner!

2 kommentarer:

  1. Vilken underbar blogg! Vad roligt att du skrev på min hemsida, och att du bor relativt nära. Jag skulle älska om vi kunde inspireras av varandra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, vad glad jag blir av din kommentar! Och vad kul att du tittade in :) Vi kanske kan styra upp en fika här efter påskhelgen och bubbla entreprenörsskap? Körsbärsblommorna i Kungsträdgården har slagit ut och det vore härligt med en kaffe bland träden!

      Radera