lördag 19 april 2014

Bläckfiskar på posten

Jag virkar mina bläckfiskar i garnet drops paris eftersom det tål att tvättas i 60 grader och jag har än inte upplevt att det luddar något. Köpte på mig många olika färger i slutet av förra sommaren när det var rea på garnet och har ganska många halva nystan och snuttar kvar fortfarande eftersom jag använt garnet till mindre virkprojekt. Nu när jag ska virka bläckfiskar tar jag fram allt det garnet och det är roligt att sitta med alla nystan framför mig och bara gotta mig i de olika färgerna och prova färgkombinationer.

Lila och rosa till exempel, otippad färgkombination som blev fantastiskt sött!present bebis
Bläckfisk i lila och rosa

tips present bebis
En blomma i gult passade fint


Nu med fem bläckfiskar redo att skickas tyckte jag att det var dags att få dem på lådan. Det blir några syprojekt här framöver nu innan jag sätter mig och virkar fler bläckfiskar :)present nyfödd
Med en liten hälsning om armen


Alla bläckfiskar fick en liten hälsning om armen och ett namn som står på baksidan. Jag valde namn på bokstaven A, första bokstaven i både dotterns, makens och mitt namn :)bläckfiskar virkade mönster
Hela bläckfiskgänget samlat 


Väldigt roligt att se dem uppradade innan de packades ner och gjordes redo för att skickas söderut.

15 kommentarer:

 1. Veldig fine og så flott at de blir en venn til en liten bebis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det känns verkligen bra att kunna göra något för de små för tidigt födda barnen :) Jag tror och hoppas att det är något som skänker föräldrarna glädje också!

   Radera
 2. Så himla söta! Jag måste ta tag i det o göra en jag med (:

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Pernilla! :) Bläckfiskarna är väldit trevlig virkning tycker jag, dels att slutprodukten hamnar hos en liten bebis men också för att själva virkningen är rolig med olika färger, armarna och att få fundera på hur bläckfisken ska se ut!

   Radera
 3. Hej.
  Superfina. Vad har du fyllt dem med? Jag har virkat två som jag skall ge bort. Håller med dig om att det är roligt att virka dem. Går snabbt och de bör ju så söta. Skall nog ta och virka några som skickas iväg också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Jag fyller bläckfiskarna med kuddstoppning (ikeas 12kr-kuddar har bästa sortens stoppning tycker jag), framförallt för att den tål att tvättas i 60 grader. Jag hade köpt stoppning i tygaffären tidigare till andra virkprojekt men den stoppningen klarar bara tvätt i 40 grader och det är för lite för bläckfiskarna (och andra saker som barn ska leka med). Bläckfiskarna är så fina ge-bort-presenter till barn också!

   Radera
 4. Åååh, får jag beställa en liten bläckfisk också? Du har ju tills september på dig, om allt går som det är tänkt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får du gärna! Hoppas på att få fria händer med färgval och dekoration? :)

   Radera
 5. Hej! Vilka fina bläckfiskar. Går det att beställa? Vad kostar dom? Med vänlig hälsning, Lina kontakta mig gärna via mejl om du är intresserad av att sälja. (Linabryskhe@gmail.com)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lina, vad roligt att du gillar bläckfiskarna! Jag mailar dig :)

   Radera
 6. Hej!! Skulle man kunna få beställa en bläckfisk?? Mvh Hanna
  Mejla mig på: hanna_knutsson@hotmail.com

  SvaraRadera
 7. Hej! Jag undrar också om man skulle kunna få beställa en bläckfisk!!! Du får jättegärna Maila mig på iamlalex@hotmail.com om du orkar :)

  Med vänliga hälsningar
  Alexandra

  SvaraRadera