lördag 11 januari 2014

Sy en sångtärning

Jag är väldigt förtjust i att sjunga tillsammans med dottern och flera av hennes leksaker sjunger vi ju såklart sånger om. Jag håller på och jobbar med en sångpåse som jag började med för evigheter sedan men tycks aldrig bli färdig. Sångpåsar är en fantastiskt rolig grej tycker de flesta barn, så spännande att känna efter i påsen och se vilken sak/sång man fick tag på. Eller som en del barn som känner efter för att hitta just sin favoritsång :)

Hittade ett betydligt snabbare projekt i alla fall i väntan på att sångpåsen ska bli färdig, nämligen en sångtärning. Och den blev färdigt på ungefär 15 minuter. Smidigt! Och nu har vi i alla fall 6 av hennes/mina favoritsånger som vi lätt kan rulla en sångtärning om. egen sångtärning
Sångtärning


Ska bli väldigt spännande att prova sångtärningen, den är 10x10cm vilket innebär att den kan vara något svår att greppa för små barnahänder, men med tvåhandsgrepp ska det nog fungera fint ändå! Och mycket mindre tärning än den här kanske inte passar ändå med tanke på att trycken på tygerna ska ju rymmas.tyg med sånger
De sex olika sidorna av tärningen


Sångerna är som ni antagligen redan listat ut från bilderna sett:
1. I ett hus vid skogens slut
2. Jag är en vanlig kanin
3. Krokodilen i bilen
4. Var bor du lilla råtta
5. En liten båt
6. En elefant balanserade

Såklart kan man ju gå lite wild and crazy och sjunga andra sånger utifrån djuren på tygerna också :)

4 kommentarer:

 1. Hej! Sökte sångtärning på google och kom till din sida! Så fina tärningar! Vart har du fått tag på de fina tygerna?

  /Josefine
  (Josefinelarsson2@hotmail.com)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Josefine!

   Vad roligt att du tittade in :) Visst är det en härlig idé med sångtärning, jag blev så glad när jag kom till skott och beställde material för att göra en egen! Jag har köpt tygbitarna och skumgummikuben privat av en tjej i en sygrupp jag är med i men det finns också att köpa online i en butik som heter Liandlo. Många av sångtygerna är deras design :) Det är fantastiskt att man kan köpa bara precis de lappar man vill ha och de säljer även kuber, du hittar alla sångerna här:

   http://www.liandlo.com/tyg/smalappar-till-sangtarningar-och-sangtacken/

   Hör gärna av dig om du letar efter någon särskild sång som inte finns på Liandlo så hjälper jag gärna till att leta fram en bit tyg som passar :)

   Ha det gott!
   Anna

   Radera
 2. Vilken rolig idé! Din blogg är så trevlig att jag håller på och bläddrar igenom hela och läser här och var. Tänk om man hade tiden till allt man helt plötsligt vill pyssla med. Jag hoppas Lilleman kan ligga lite själv när han blir äldre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din fina kommentar <3 Hoppas du får lite pysseltid framöver :)

   Radera