fredag 17 januari 2014

Sy en haklapp

I slutet av oktober sydde jag min första haklapp, i en fantastisk färgkombination om jag får säga det själv - ljusgrön och mörkgrön. Med vita prickar och vitt kantband. Jag hade också vaxduk i ljus- och mörklila som blev två haklappar inte långt därefter. Även den färgkombinationen är en favorit. Eller, egentligen tror jag att alla färger som kombineras samma färg men i ljust och mörkt skulle göra sig fantastiskt fint! Och prickarna är liksom pricken över i'et ;)

I alla fall, när jag klippde ut de lila haklapparna gjorde jag en med ljus och en med mörk botten. Planen var att även den gröna haklappen jag sydde först skulle få en matchande kompis. Det blev dock inte så eftersom snedslån (kantbandet) tog slut! Det är inte tvärnära till Stoff & Stil och den sista haklappen blev liggandes i väntan på att jag skulle ha vägarna förbi. Det har jag fortfarande inte haft, däremot kom jag ihåg att köpa en bit snedslå på Ohlssons senast jag var där.

Vi har använt de andra haklapparna otroligt mycket och de har fungerat riktigt bra. En sak kom jag dock på som kunde förbättras och det var att det skulle svänga in lite mer där dottern har sina armar. Annars blir haklappen så knövlig när hon försöker äta själv och har båda händerna framför sig. Det är alltså en lite annan modell på den här haklappen och nu ska den provas :)


sy i vaxduk
Haklapp efter nytt mönster

Fäste namnlappen lite annorlunda


På den här haklappen tänkte jag till också och sydde dit namnlappen så att den är sydd på en kort- och en långsida så sitter den bättre och flärpar sig inte så mycket.

Om snedslån förresten. Hur var då Ohlssons snedslå i jämförelse med Stoff&Stils? Inte alls lika bra! Snedslån från Stoff&Stil är lite elastisk vilket gör att den går att forma så den följer svängarna fantastiskt fint utan veck. Snedslån från Ohlssons var inte det och det bildades små veck framför allt vid ihopknäppningen där det verkligen svänger mycket. Kanske har Ohlssons en elastisk variant också, men jag ska nog försöka köpa från Stoff&Stil framöver ;)

2 kommentarer:

 1. Mycket, mycket tjusigt! Bland de snyggaste haklappar jag har sett! /cho

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Det är härligt när man blir glad av att det är dags att äta så de fina haklapparna kommer fram!
   Anna

   Radera