måndag 27 januari 2014

Mormorsruteuggla som barnvagnshänge

I höstas hittade jag ett mönster på fantastiskt söta mormorsruteinspirerade ugglor. Jag sparade ner länken i telefonen och har nu provat virka min första uggla. Tycker de är såååå söta!

Jacquie som delar med sig av mönstret virkar med virknål 4 och dubbelt acrylgarn, jag provade virka med virknål 3,5 och enkelt Tilda-garn. Det blev en väldigt nätt och fin uggla i lagom storlek tyckte jag, men ska prova virka med dubbelt garn och lite större nål också och se om det blir någon stor skillnad eller inte.


crochet owl
Virkad uggla som barnvagnshänge


Gick lite wild and crazy och kombinerade rosa och turkost med vitt. Skeptisk till en början men nu när ugglan är färdig. Så söt :)


Turkosa vingar passade fint


Man kan virka med eller utan vingar beroende på vad man vill, jag provade virka med vingar på den här ugglan. Var minst lika sött utan egentligen så det är nog en smaksak!


crochet owl pattern
Svart garn som pupill


När man virkar amigurumis och små figurer är det många som använder så kallade säkerhetsögon i olika storlekar och varianter. Jag har aldrig kommit mig för att beställa hem några så jag provade sy pupillen med svart garn. Blev fantastiskt nöjd med resultatet!

Näbben valde jag förresten att sy dit vit istället för orange som kanske det naturliga valet hade varit. Men jag kände att orange i kombination med rosa och turkost kanske inte var någon säker kombination.

Fantastiskt roligt att virka ugglan om än en hel del jobb med att fästa trådar och sy fast detaljer. Väl värt det :) Jag kommer att virka upp ett gäng till försäljning ganska snart, för en sån här uggla i olika färger gör väl vem som helst glad!

6 kommentarer:

 1. Jättesöt ju! Oh håller med dig, orange hade nog skärt sig mot de andra färgerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Ju mer jag tittar på den desto sötare tycker jag att den är :)
   Anna

   Radera
 2. Virka på du, jag vill ha en eller flera till min barnvagn! /cho

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag virkar på :) Tänkte prova göra några mindre nu och se om de funkar att kombinera i en barnvangsmobil :)
   Anna

   Radera
 3. Awww, your owl turned out so pretty, Thank you for telling me about it and for linking :0)
  Jacquie x

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you Jacquie :) Glad you stopped by to see it, and again, thank you so much for a great pattern!
   Anna

   Radera