fredag 28 mars 2014

Mera klänning - fantastiska nyckelpigor och regnbågar

Jo men jag fortsätter med klänningarna. Jag måste ju justera mönstret tills jag är helt nöjd! Annars kan jag ju inte sy en hel klänningsgarderob till dottern :D Men med tredje klänningen nu är vi ju en god bit på väg i alla fall! Det här är ett annat tyg som jag föll för direkt jag såg det och jag tycker att det gör sig så bra som klänning. Ärmarna är i ett matchande tyg med nyckelpigor - om ni tittar på tyget på klänningen kommer ni att känna igen nyckelpigorna :)



klänning storlek 80/86
Klänning i storlek 86


Kan man bli annat än kär i de här fantastiska tygerna? Jag tycker att vit mudd i halsen gjorde sig riktigt bra också.



klänning nyckelpigor
Klänning med nyckelpigor och regnbågar


På den här klänningen justerade jag längden så den har samma längd som den första klänningen jag gjorde, jag bestämde mig efter att ha provat den första och andra att knälängd på klänning passar bäst för att den ska behålla lite längd när dottern kommer upp i storlek.

Jag justerade också bredden på klänningen under armarna och nu är det en mellanbredd, lite bredare än första klänningen men lite smalare än den andra. En bredd som kommer att fungera perfekt!

4 kommentarer:

  1. Blev du nöjd nu? Mönstret är verkligen underbart! /cho

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gillar verkligen mönstret på tyget, glad att jag köpte en hel meter av det här tyget! :) Själva klänningsmönstret närmar sig, bara en liten justering till och sen är jag nog helt nöjd! Tyckte inte att halsen var så generös som den kanske behöver vara för att hålla över så många storlekar. Vore ju trist om inte huvudet går igenom fastän klänningen egentligen passar ;)
      Anna

      Radera
  2. Kan du inte göra en lösning med (tryck-) knappar på ena sidan eller bak då? Elmy har nästan ingen klänning, oavsett tygkvalitet, som inte har någon slags knapplösning. Beror nog på deras ännu stora huvuden i förhållande till kroppen. /cho

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo lösning med knappar är ju det enklaste egentligen för att vara säker på att klänningen alltid går över huvudet, men jag hade tänkt komma undan den lösningen :D Tycker t-shirtmodellen på klänning är så fint och är inte jätteförtjust i knäppning uppe på axeln. Alternativet skulle vara en farfarsknäppning fram eller bak men då funderade jag på om t-shirtkänslan på klänningen försvinner lite :) Kanske ska prova en raglanmodell och sätta knäppningen i raglanen... Får fundera lite!
      Anna

      Radera