söndag 2 mars 2014

Kasserade kärleksknutar

Här om veckan hittade jag ett garn i gömmorna som inhandlades när jag bodde i Lund. Länge sedan nu med andra ord! Tänk att det är 5½ år sedan jag flyttade till Stockholm! Tiden går fort! Det här garnet i alla fall, jag blev så glatt överraskad när jag hittade det, färgen var underbart mörkblå och garnet var så fantastiskt mjukt! Jag tänkte direkt att det här nystanet är en given kärleksknutssjal. 

Började virka och hade virkat i omgångar under två dagar när jag upptäcker att jag får exem av garnet! Jag som i vanliga fall aldrig har exem eller problem med kontaktallergi reagerade ganska mycket på garnet av någon anledning. Misstänker att färgningen av garnet (med tanke på den starka färgen) innhöll en hel del kemikalier. Efter några dagars funderande bestämde jag mig för att kassera sjalen, hur tråkigt det än kändes. Men resonerade som så att om jag får utslag av den kan jag ändå inte använda den så det fanns liten poäng med att göra färdigt den bara för att den skulle bli liggandes i ett skåp.


virka enkel sjal
Blå kärleksknutar i ett fantastiskt mjukt garn

virka sjal
Kärleksknutarna i närbild


Bilderna gör inte riktigt färgen rättvisa, den är mycket mer djup blå egentligen men solen stod på när jag fotade och hela världen blev mycket ljusare :) Och solen får så gärna lysa även om det inte alltid gör bilderna bättre ;)

För er som är sugna på att göra egna kärleksknutar kan ni läsa mer om dem och min första kärleksknutssjal här :)

4 kommentarer:

 1. Usch vad hemskt om garnet är så fyllt med kemikalier att du fick eksem av det ):

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det första gången jag är med om det, trist!
   Anna

   Radera
 2. Synd, det var ju en fantastisk färg på garnet så det hade ju blivit skitsnyggt! /cho

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det hade blivit en fantastisk sjal, älskar verkligen färgen! Sitter och tröstvirkar kakor istället :D
   Anna

   Radera