fredag 14 mars 2014

Mormorsrutesnuttis i uggleformat

En riktig liten sötnos till guldklimp har kommit till världen och jag bara längtar efter att få träffa honom och gosa lite! Eftersom jag verkligen är förtjust i mormorsrutesnuttisar virkade jag en snuttis till honom och postade :) 

Det finns så många varianter att göra på snuttisar! En sak att tänka på är att de lösa delarna verkligen måste fästas ordentligt i mormorsrutan så inte bebisarna kan dra loss dem! Jag virkar fast mina delar på mormorsrutan (om det är armar och huvud) alternativt som på den här snuttisen har jag virkat ugglan först och sedan i näst sista varvet virkat fastmaskor där jag sedan börjat på mormorsrutan. Bebisen kan dra hur mycket som helst, trådarna är klippta så få gånger som möjligt för största säkerhet! Det gäller förresten färgbytena i mormorsrutan också, där har jag virkat med trådarna istället för att klippa av dem, smidigt!


unik snuttefilt
Mormorsrutesnuttis med uggla


Hoppas den blir välgosad framöver :) 

Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för vilken typ av snuttis man kan göra att sätta på mormorsrutan :) Ni som följt mig länge kanske minns de första snuttisarna jag virkade? Figuren ovanpå frihandsvirkar jag oftast - det blir enklast så om man vill anpassa den efter någon särskild figur eller om man sin jag oftast har en bild i huvudet av hur man vill att den ska se ut :)

5 kommentarer:

 1. Söt!

  När ska du ge dig på tygblöjor Anna? ;)
  https://www.etsy.com/se-en/search?q=cloth%20diaper%20pocket%20pattern&ship_to=SE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan avslöja att jag strax efter jag sytt första trainingpantset gav mig på att sy en tygblöja :) Var inte helt nöjd med gratismönstret och har inte hunnit blogga om det men det kommer ganska snart lite bilder på tygblöjor :) Och bild på trainingpantset :) Ska prova ett annat mönster på tygblöjor och nu när jag vet vad som behövs justeras blir det nog bättre :)
   Anna

   Radera
  2. Vad kul! Hoppas att du får till det, för jag är ju lönnsugen på att köra tygisar på nummer två. Eyra är redan förstörd av förskolan, haha.

   Radera
  3. Ja jag har faktiskt frågat mig själv flera gånger varför vi inte bytt till tygblöjor när nummer två började hamna i pottan oftare än i blöjan... Tänkte försöka fasa över nu till mer tygblöjor och trainingpants :) Hur går det förresten för Eyra med pottandet på förskolan?

   Radera
  4. Hon pottas när de andra byter blöja (2 ggr/dag), direkt efter sömn och om hon själv signalerar potta. Det går nog minst två blöjor där ändå, men de brukar skriva på en tavla vad som blivit gjort och det brukar vara uppemot fyra pottkiss/dag, och en bajsning då och då.

   Så det är ju inte heltorrt som vi har haft det i perioder hemma, men jag känner att jag inte riktigt kan kräva samma uppmärksamhet av personalen som av oss hemmavid. Och total blöjfrihet är väl inte det viktigaste känner jag, utan att vi sparar lite på miljön och att hon har en STOR förståelse för vad pottan är till för.

   Radera