fredag 15 mars 2013

Virkad dinosauriemössa / drakmössa

En vän frågade mig om inte jag kunde virka en dinosauriemössa till hennes son nu när jag börjat virka och letar efter nya projekt hela tiden. Självklart var jag inte sen på att tacka ja till en ny utmaning i virkträsket! Det visade sig faktiskt vara något av en utmaning till att börja med, jag googlade dinosauriemössor hur länge som helst, på alla språk jag mäktade med, men hittade INGENTING!?

Tillslut gav jag upp tanken på att hitta ett färdigt mönster och började leta efter ett mössmönster och tänkte att jag fick improvisera resten. Att hitta mössmönster som var rimliga var dock inte heller helt tvärenkelt upptäckte jag. Det finns hur många mössmönster som helst, men efter att ha provvirkat typ tre stycken var jag inte helt nöjd med resultatet. Det fick helt enkelt bli en slags kombination. Som tur var visste jag precis vilket garn jag ville virka med (Järbo Molly - tjockt och härligt och dessutom underbara klara färger) och jag begav mig till Panduro för att införskaffa mig ett par nystan av lämpliga färger.

Att få till rätt storlek på mössan är inte helt enkelt visade det sig och i väntan på att vännen skulle mäta sitt barns huvud på alla ledder så började jag provvirka en mössa till den kommande bebisen. Valde att göra en med lite längre öronlappar eftersom det är smidigt till en bebis. Till vännens son kommer det att bli kortare öronlappar och inga snören i öronlapparna, han är ju fyra år stora killen :)


Virkad drakmössaVirkad drakmössa


Bebisens mössa blev som ovan, jag valde att inte göra någon nos på den eftersom den är så pass liten och jag ändå ville ha de stora fina ögonen :) Jag tycker att det liknar en drake mer än en dinosaurie i och för sig, så barnen får helt enkelt själva välja vad de vill att den ska vara! Jättegosig är den i alla fall!

Fick omgående en beställning från en annan vän på en dinosauriemössa till hennes dotter och nu inväntar jag huvudmått där också och ser fram emot att fortsätta virka mössor! Funderar på vilka andra sorters djur man kan virka till mössor, det finns ju ingen gräns på fantasin egentligen, men kanske räcker det med en mössa till den egna bebisen? ;)

Anna


2 kommentarer:

  1. Den är jätten!!! Kan du inte virka en till mig med?! :-P
    /Maria

    SvaraRadera
  2. Om garnet räcker till kan jag nog fixa en :) Har nog gjort min sista shoppingrunda på ett tag :)
    Anna

    SvaraRadera