lördag 23 mars 2013

Enkel blöjförvaring till skötväskan

En kompis norrifrån tipsade mig tidigt i graviditeten om att en separat blöjväska att ha i skötväskan var en bra idé att ordna. Att inte behöva släpa med sig hela skötväskan när man ska gå och byta blöjor är ju hur smidigt som helst, har man en blöjväska är det bara att plocka med sig den in i skötrummet och så har man allt som behövs! Grymt bra idé!

Sy en egen blöjförvaring
Blöjväskan stängd

Sy en egen blöjförvaring
Blöjväskan öppen

Jag var inte helt säker på hur utformningen av blöjväskan skulle vara och provade först sy en blöjväska i vaxduk med rektangelform och dragkedja. Insåg ganska snabbt att hur praktisk den än verkade inledningsvis så skulle den antagligen inte vara lika praktisk att försöka trycka ner i skötväskan, där skulle det nog fungera bättre med en plattare variant. På bilderna ovan ser ni andra försöket till blöjväska. Innan jag fyllt den med blöjor och våtservetter tyckte jag att den var lite sladdrig, men fylld blev den perfekt och rymmer allt som behövs! Plus att den när den är hopvikt fungerar väldigt bra i skötväskan!

Om det är någon som tycker att ni känner igen tyget - ja, det är Stina Wirséns "småbrokiga"! Jag fick tyget av en bekant (samma ängel som skänkte oss spjälsängen) och blev så fantastisk glad! Färgglatt, härligt och ekologisk bomull :) Jag valde att sy insidan av blöjpåsen i vanlig svart lakanstyg och utsidan i det mönstrade tyget (vilket gör att facken också blir mönstrade sen när man syr ihop hela blöjväskan). Funderade ett tag på om jag skulle sy in en dragkedja på ena sidan men slutade bort det ganska snabbt, när blöjväskan är stängd är det ingen risk att någonting ramlar ut så en dragkedja vore bara onödigt!


Blöjförvaring skötväska
Blöjväska och småförvaring av vaxduk


Första försöket till blöjväska ser ni ovan, väldigt fin Japan-inspirerad vaxduk och jag ska nog hitta något bra användningsområde till det här också! Någon som har ett förslag?


Klädpåse
Klädförvaring till skötväskan


När jag höll på med blöjväskan så sydde jag också en liten väska att förvara extrakläder i till skötväskan, kände att jag ville använda småbrokigatyget mer och den här klädförvaringen blev perfekt! Ganska liten men rymmer bra ändå! Satte tre tryckknappar under fliken för att den skulle hålla sig snyggt stängd även när den är proppad med kläder.

Varför lägga tid på att springa leta efter färdiga saker att köpa när man kan sy själv och få det precis som man vill ha det!? Så nöjd :)

Anna


2 kommentarer:

 1. tonx@hotmail.com3 oktober 2015 23:59

  Åå så fiffigt! Jag köper hemskt gärna brokiga-sakerna av dig den dag du inte behöver dem mer. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det smidigt med småförvaringar! Det som inte blev använt av tyget har jag skickat vidare till andra sömnadsglada :)

   Radera