onsdag 20 november 2013

En grå liten tomtenisse med stort hjärta

Har virkat en grå liten nisse att hålla vår röda lilla tomte sällskap. Tänk vilken skillnad det kan vara mellan olika garn, i vanliga fall försöker jag köpa samma märke på garner, även acryl, eftersom det kan skilja något litet i tjockleken vilket gör väldigt stor skillnad när man virkar. Ibland behövs det virkas på ett helt varv extra för att kompensera om ett garn är tunnare.

När jag virkade den här tomten var det beige garnet till huvudet lite tjockare och det grå garnet lite tunnare, fantastiskt kombination som ni förstår ;) Men acryl är ju lite flexibelt och virkningg med så med lite tänjning passade tomteluvan på huvudet, även om jag först trodde att jag skulle få repa upp och virka den lite vidare.



virkad tomte mönster
En grå liten tomtenisse som blickar ut


Tomten fick följa med ut på balkongen för att fotas, därav det blåaktiga ljuset. Har ni tänkt på att till och med ljuset blir lite kallare när vintern närmar sig?



luvtomte mönster
Stort skägg ska en tomte ha tycker jag


Ett litet hjärta fick pryda tomtens mössa, tyckte jag passade bra för en sådan liten sötnos! Mönstret är samma som jag använda till den röda lilla tomten och det kommer från Steen i Stugan :)

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Nämen ååh vad söt den blev, jag är ju så väldigt svag för gråa tomtar.
    Ha det bra! Åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :) Jag blev också väldigt förtjust i den grå tomten! Han känns som en liten vänlig hustomte :)
      Anna

      Radera