torsdag 28 november 2013

Virkad pepparkaksgubbe - till Luciatåget

Egentligen hade jag tänkt blogga om en annan sak ikväll och tipsa om lite intressanta tygbutiker. Men så började jag räkna dagarna till första advent och om jag ska hinna få klart och visa upp hela Luciatåget innan söndag så får det bli Luciatågsinriktat tills dess :)

Idag visar jag stolt upp en pepparkaksgubbe. Jag kom faktiskt på att pepparkaksgubbarna är ju egentligen tre stycken. Men jag virkade av ett litet restgarnnystan och har inte nog kvar för två figurer till. Så de andra pepparkaksgubbarna får helt enkelt utebli. Garnet är inhandlat när jag var i Skåne i januari i år så jag kan inte svänga förbi garnbutiken och ordna ett nystan till heller ;)

Jag bestämde mig för att virka Luciatåget av garn jag har hemma och började med ett acrylgarn till tomten eftersom det röda var så härligt juligt. Och såklart har jag ju använt acryl till de andra figurerna också, alla färger hade jag hemma utom det beiga som jag behövde fylla på efter tomten. Många virkar amigurumis i tunt bomullsgarn, men acryl fungerar finfint det med!


virka luciatåg
Virkad pepparkaksgubbe

luciatåg


Jag tyckte han blev så fantastiskt söt med knapparna! Varför virkar jag inte en pepparkaksgumma förresten? Fast det är nog tyvärr så att garnet inte ens räcker till en figur till.

Mönster till hela Luciatåget hittar ni när :) Alltså, ni kanske tycker att jag tjatar lite nu om mönstret, men det är så man gör när man virkar efter någon annans mönster, man hänvisar dit liksom så upphovsmakaren får lite creds för sitt fina mönster :)


6 kommentarer:

 1. Vad synd att garnet inte räcker till fler!
  Får man fråga var i Skåne det är köpt?
  Jag bor i Lund och om jag har möjlighet så kan jag köpa åt dig och skicka upp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så gulligt av dig Erika! Garnet är köpt i Hörby på en lokal stormarknadsliknande affär :) Det var ett av de första garnnystanen jag köpte, till min allra första mormorsrutefilt när jag lärde mig virka tidigt i våras, så det var innan jag lärt mig att det finns en poäng i att spara ettiketterna! Jag har en kompis som bor i Hörby som vet vilket garn det är, så jag ska nog kolla med henne om hon kan gå förbi där och köpa ett nystan till mig! Jag har kommit på att jag nog behöver en pepparkaksgumma i alla fall :)
   Anna

   Radera
 2. Gud så söt! Lucitåget kommer verkligen att pryda sin plats! /cho

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det står verkligen och sprider julkänslor nu! Så glad jag är att jag bestämde mig för att virka hela tåget!
   Anna

   Radera
 3. Jag är då väldans tacksam att du tjatar lite =D Och för övrigt, jag bor också i Skåne, så jag kan också hålla ögonen öppna efter det där garnet =) Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du också bor i Skåne! Nu blir jag nyfiken på var? Jag bodde i Kävlinge och Lund innan jag flyttade upp till Stockholm :)
   Anna

   Radera