fredag 15 november 2013

Värmande sköldpadda

Minns ni sköldpaddorna i vetekuddsmodell jag virkade och skickade till Riksförbundet för Unga Reumatiker? En likadan sköldpadda virkade jag till en tjej i yngre modell norrut. Valde att virka i grönt och orange, tycker det är en härlig färgkombination!virka vetevärmare
Virkad sköldpadda med vetekudde inuti

vetekudde
Sköldpadda med hjärtdekor


Både kroppen och huvudet är fyllda med en tygpåse full med grötris som alltså går att värma i micron och har samma funktion som den klassiska vetekudden. Eftersom det blir lite tyngd i sköldpaddan fungerar den också utmärkt att bara leka med :)

Är ni sugna på en egen sköldpadda kan jag verkligen rekommendera att virka en, lätt och roligt, det enda pillriga är monteringen men jag valde att virka ihop sköldpaddan med smygmaskor och då blir det lite smidigare och sitter bättre ihop. Så törs man låta barnen leka med den också :)

2 kommentarer:

 1. Hej!
  va fin den va:) jag har själv funderat på att virka en vetekudde men blev lite fundersam om garnet tål att micras. Men du har alltså provat? måste man ha något speciellt garn mån tro?
  tack på förhand:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Visst är de härliga de här sköldpaddorna!

   Om man vill virka en vetekudde tycker jag att man ska välja ett garn som är 100% bomull, då klarar det fint att micras många gånger. Acryl/polyesterblandningar klarar inte uppvärmning lika bra i längden har jag hört av andra virkare men sjalv har jag bara provat virka vetevärmare i bomull. Tycker det känns säkrare med naturmaterial när det ska in i micron så bomullsgarn rekommenderar jag! :)

   Ha det gott!
   Anna

   Radera