måndag 11 november 2013

Vi komma vi komma...

... från pepparkakeland. Tillsammans tillsammans vi vandra hand  i hand...

En månad kvar till Lucia, det är ungefär då vi brukar bestämma på jobbet vilka sånger vi ska sjunga  i Luciatåget. Och börja sjunga så smått på sångerna såklart. Men bara lite här och där, ordentligt börjar vi inte träna förrän två veckor innan själva Lucia :) Så vi inte hinner ledsna liksom ;) 

Gjorde en till liten pepparkaksgubbe i filt men provade att sy ihop honom med förstygn istället för filtstygn den här gången. Nästan så att det blev nog så bra, om inte bättre till och med?


gingerbread man christmas decoration
Pepparkaksgubbe


När jag sydde ihop gubben på det här sättet tyckte jag nog att det blev bättre utan ansikte, det blev lite mindre plottrigt.


gör egna julgransdekorationer
Till vänster pepparkaksgubben med förstygn, till höger den med langettstygn


Vilken tycker ni bäst om? Vet ni förresten vad jag upptäckte när jag vände på pepparkaksgubbarna? Jo, nämligen att de var minst lika fina på baksidan utan knappar och dekorationer alls!! 


Pepparkaksgubbarnas baksidor


Lite i valet och kvalet om jag ska göra fler utan dekorationer eller om jag ska göra med...

När jag väl bestämt mig tänkte jag göra några gummor också, annars kommer nog gubbarna att tråka ihjäl sig i julgranen ;) Men först tänkte jag bestämma hur de ska se ut. Jag vill ju att alla ska ha samma stuk.

2 kommentarer:

 1. Förstygn utan ansikte men med "knappar" röstar jag på!

  /cho

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med! Nu har jag rejdat ica efter fler pepparkaksformar så nu kan jag göra fler figurer :)
   Anna

   Radera