fredag 13 juni 2014

Praktisk syförvaring

Vet ni vad jag glömt visa er? Eller, jag är ganska helt säker på att jag glömt visa er. Det var nämligen en julklapp som levererades lite efter jul till finaste E. Jag var sååå noga med att inte släppa några bilder och avslöja mig innan hon fått den, så noga att jag sen faktiskt nog glömde visa annat än sneakpeaken före jul.

Det färdiga projektet var en praktisk syförvaring, som en bok (ungefär i A4format give or take några cm här och där) som när man öppnar den har fack att stoppa sytillbehör i. Med genomskinliga fack så man lätt ser vad som ligger däri och med dragkedjor så att ingenting smiter iväg.


sy förvaring sytillbehör
Praktisk syförvaring


I syförvaringen stoppade jag ner några bra-att-ha-saker, bland annat ett pimpat måttband. 

  
fack förvaring sytillbehör
Syförvaring med tre fack


Tre fack tyckte jag var lagom i förvaringen, ett stort (så att exempelvis tygsaxen ryms) och två små för mindre pryttlar. Det syns kanske inte så bra på bilden men facken är sydda med sidor - de är alltså inte platta utan bygger ett par cm på höjden så att sytillbehören ska rymmas ordentligt.


tyg sytillbehör förvaring bra present
Syförvaringen stängs med en flärp med kardborre på


Såklart ska det vara sytillbehörstyg på en syförvaring =)


pimpat måttband
Måttband på rulle i fin förpackning


Måttband på rulle kanske är nytt för några av er - men jag lovar att det är det mest praktiska som finns! Det är alltså en liten plastdosa med måttbandet inuti och en snurranordning som snurrar ihop måttbandet igen om man trycker på knappen. Jag är smått frälst ;) Även om jag fortfarande ofta använder mitt gamla måttband också när jag syr, mest kanske för retro-känslan så är de här rullmåttbanden bäst och jag använder nästan bara dem när jag mäter virkningar. Om ni blir sugna på ett eget rullmåttband finns de på Stoff&Stil, säkert på många andra ställen också för den delen :)

Pimpningen av rullmåttbandet består i två såkallade afrikanska blommor (virkade) som jag virkat ihop runt måttbandet med hjälp av luftmaskor.

Jag letar ganska ofta bland mina sytillbehör och tänkte att en praktisk syförvaring måste vara en bra present till någon som också tycker om att sy :) Jag har förresten klippt ut delarna till en egen syförvaring men har inte kommit mig iväg att ordna dragkedjor till den än ;)

2 kommentarer: