måndag 16 juni 2014

Egosömnad - klänning till mig

För länge länge länge länge sedan bjöd jag på en liten sneak peak på en klänning jag höll på att sy till mig själv. Det började så bra när jag sydde den, ritade mönster efter inspiration från en klänning jag fått av fina E när jag fyllde år förra året. Den passade fint, allt fungerade bra när jag sydde ihop den. Tills jag kom till fållen... Då gick tvillingnålen av och jag hade ingen i reserv. Det tog flera veckor innan jag hade köpt en ny nål och klänningen blev liggandes.

I slutet av förra veckan plockade jag fram den och fållade färdigt ärmarna och sydde mudd i halsen. Och den var FÄRDIG! Jag tycker mycket om hur den blev, nästa klänning ska jag nog öka någon cm i midjan så den inte blir fullt så tajt, men jag är så nöjd! Har redan haft mig på den och kände mig så fin :)sy klänning storlek S
Jag i egensydd klänning efter eget mönster


Det är förresten en sak jag kunde konstatera när jag höll på och prova den här klänningen och fick smakråd från maken. Hemma har jag som regel en bh på mig som är mer skön än snygg, men den gör sig inte i tajta kläder såklart. Makens kommentar under provningarna var "det är något som är fel men jag vet inte vad". När klänningen var klar och jag hade den på mig med en riktig bh var kommentaren ungefär "var det det som var fel!" Och jag kan inte annat än hålla med. Med "fel" bh var det en jag-kan-nog-ha-den-hemma-klänning, med "rätt" bh blev det en jag-har-den-gärna-ute-klänning.

Jag ser så mycket fram emot att sy fler klänningar till MIG! :D

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack! Den är sjukt skön också, blev väldigt nöjd med mönstret tillslut :)

      Radera
  2. Så fin! Både kjolen og du :)

    SvaraRadera