fredag 21 februari 2014

Filt med cupcakes-mönster

I en virkgrupp jag är med i var det en tjej som tipsade om det här mönstret på en filt med cupcakes. Jag kunde inte riktigt bestämma mig för om den föll mig i smaken eller inte först men tycker nog att det syns tydligt att det ska föreställa cupcakes. Visade maken mönstret och han höll inte med! "Vad är det där, något med ögon?" undrade han. Mitt svar var att det är ju cupcakes varpå han undrade vad de ögonen hade på cupcakesen att göra ;)

Tänkte att jag skulle virka frostingen i en annan färg och se om mönstret av cupcakes kanske kommer fram lite tydligare. Har inte bestämt mig än för om det gör det, men jag tycker i alla fall ändå att det går att se att det är cupcakes! Vad tycker ni?cupcake afghan crochet
Virkat cupcakemönster

virka muffins filt
Begie botten och vit/rosa frosting


Eventuellt skulle jag kunna tänka mig att virka cluster med 5 stolpar som frosting istället för de tre stolparna med glipor emellan, kanske skulle det se mer ut som en hel cupcake då. Samtidigt skulle det innebära att botten och toppen av cupcaken skulle se väldigt likadan ut och frågan är om det skulle bli helt bra det heller? Måste kanske prova innan det är dags att göra kväll ;)Uppdatering ca 30min senare...

Jag insåg att jag skulle nog inte kunna sova utan att ha provat cupcakes med cluster så jag gjorde två provrader för att se hur det blev. Virkade cluster om 5 stolpar i de 5 bottenstolparna och istället för 3 lm mellan frostingarna gjorde jag 5 lm  för att kompensera för clusterna.


crochet cupcake afghan
Virkade cupcakes med cluster

virka cupcakes
Nästan så frostingen ser sådär spritsad och god ut


Tycker att det blev nog så bra med den senare varianten på cupcakesena. Möjligtvis något enklare att se att det faktiskt var cupcakes :)6 kommentarer:

 1. Tycker definitivt att det är lättare att se att ditt alternativ är cupcakes än originalet! /cho

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja min version med clusterna kräver inte lika mycket fantasi :) I och för sig så verkar det som i virkgrupperna att alla tjejjer ser direkt att det är cupcakes i originalmönstret, de flestas pojkvänner/män ser dödskallar ;) Undrar hur det kommer sig!
   Anna

   Radera
  2. I was wondering if you had a pattern or instructions for the cluster you made. I really like your version better than the original instructions. I am not real experienced in crocheting but I do know most of the basics. Thanks!

   Radera
  3. Hi Ashley! Of course I can make an instruction for my version of the cup cake afghan :) Thank you for asking, I love these kind of questions and to be able to help! :) Keep an eye on the blog, I'll make an instruction and post during next week!
   Anna

   Radera
 2. Thank you so much! The sooner the better. I really want to get started on the version you have because I just do not like how the original pattern turned out. Thanks!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi Ashley, just posted the pattern :) Let me know if you are missing something in the instructions. Would love to see how your afghan turns out :)

   Radera