fredag 13 september 2013

Necessären / sminkväskan "Susie"

Har sett en fantastiskt söt necessär på flera ställen och alla har de sitt ursprung på en tysk sida med syinspiration och beskrivningar på många fina saker. Tänkte att den är nog alldeles för avancerad så jag har dragit mig lite för att försöka. Men igår satt dottern överlycklig i sin barnstol i köket och lekte och jag hade inte hjärta att lyfta ner henne eller störa henne i den koncentrerade leken så jag satte mig bredvid henne istället och funderade på om jag kunde ordna med någonting till symaskinen.

Och då kom inspirationen, hade köpt lapptäckstyg från IKEA som jag hade tänkt använda till bärsjalen, men till den använde jag ett annat tyg jag hade hemma och de där fyrkanterna i olika färger har haft en oviss framtid. Ett av tygerna hade en underbar grön färg, ok jag erkänner, enda anledningen att jag köpte den där förpackningen med färdiga rutor var för att jag ville åt det där gröna tyget. Bestämde mig för att det minsann skulle bli till en liten Susie som necessären kallas för! Mätte och klippte delar jämte dottern där hon lekte och eftersom det går mycket snabbare att klippa delar ur små exakta fyrkanter så gick det ju förhållandevis snabbt trots att det var ganska många delar. Klippte och nålade lite och så ikväll fick symaskinen gå varm en stund.

Resultatet.... Åh jag är lite kär!


necessär
Sminkväskan Susie

Gult kontrasttyg

Valde ett gult tyg som tyg på flikarna eller vad man ska kalla dem, det som alltså syns mer och mer ju mer man proppar in i necessären. Grönt och gult är en skön kombo jag gillar!

Mönstret hittar du här på pattydoo. Jag gjorde en enkel vit insida i mjukt vävt bomullstyg och hade ingen förstärkning som det är i beskrivningen. Har hört många som använder vaxduk inuti för att kunna torka av den och då blir den ju inte lika känslig om man förvarar sådant som kan smutsa av sig eller läcka. Jag tänkte att det skulle bli lite för styvt att använda första gången och jag är glad att jag ändå valde ett mjukt tyg till att börja med.


Med dragkedja och vitt innertyg

Jag använde förresten dragkedjs-pressarfoten till symaskinen för första gången. Vet inte varför jag inte tagit de sekunderna tidigare att byta pressarfot när jag har sytt dragkedja för det var ju sjukt mycket smidigare!!

Det enda jag blev snopen över... den är ju i necessärstorlek ;) Egentligen inte förvånande, men jag hade liksom... hoppats att den skulle vara lite större än en sminkväska. Ska nog räkna om mönstret eller kolla om det finns med mått till en större väska så jag kan sy en stor också. Eller så kan man ju ha många små! :D Och, till nästa ska jag vara lite mer exakt med sömmarna!

Det här måste ju förresten vara en riktigt fin present att ge bort? Om man hittar tyg som passar mottagaren i färg och allt sånt :)

2 kommentarer:

  1. Lika fin här som på fb :) Håller med om att den faktiskt är rätt liten. Bra till småpryttlar men den räcker inte som enda necessär på resan. Så hos mig blev det till en Big Susie igår kväll och den är jag mer nöjd med. Nu kan jag ha stora flaskor i den och allt smått och gott i den andra om jag åker bort. Just nu agerar dock den lilla nappväska i skötväskan. Det funkar den tydligen också till!

    SvaraRadera
  2. Big Susie blev verkligen fin! Gillar tygkombinationerna! Jag ska försöka mig på en stor jag också :) Väldigt smart att öka antalet remsor istället för att öka bredden. Jag tänkte också först bara öka bredd och höjd på samma antal remsor men fler remsor är ju bättre!
    Anna

    SvaraRadera