tisdag 24 september 2013

Mjau säger den virkade mössan

Fick en beställning på en mössa och inte vilken mössa som helst utan ett katt-mössa! Några av er kanske minns drakmössorna jag virkade i våras? Kattmössan är till stor del likadan i själva mössmönstret, gjorde några justeringar på öronlapparna sedan jag upptäckt att dotterns öronlappar var snudd på snålt tilltagna. Det är så himla roligt att virka mössor. När jag fick frågan såg jag direkt mössan framför mig och det är härligt att se den växa fram sen allt eftersom.

virka kattmössa
Kattmössa på en riktig goding som jag snart ska få träffa

Jag fick tillåtelse att visa mössan in action och blev så glad att de tyckte om den! Mjau!


mössa barn
Virkad kattmössa

När jag virkar mössor virkar jag dem förresten efter beställarens huvudmått, på så sätt blir det bästa passform och det går att anpassa om det ska finnas mycket eller lite växamån i mössan. Det blir en hel del måttande med måttbandet men jag brukar också använda mig av ett litet ballonghuvud för att se hur mössan ser ut :)

Ballonghuvud fungerar bra som provdocka

Med en ballong kan jag blåsa upp den till lagom omkrets och sedan rita ut övriga mått :)

Det som är roligt med beställningar är dels att någon annan kommer att använda det jag gjort, dels att få virka och sy utifrån andras önskemål - ofta innebär det att prova något nytt eller virka fram något jag inte gjort tidigare vilket är väldigt stimulerande. Men mest roligt är att någon annan förhoppningsvis blir väldigt glad över ett handgjort verk :)

2 kommentarer:

  1. Hah! Jag misstänkte nästan att du låg bakom den mössan men hade inte hunnit fråga syrran om det! Skitsnyggt;) /cho

    SvaraRadera
  2. Tack! Trodde nog du skulle känna igen den :) Hubbie här blev lite besviken att jag inte omgående gjrode en likadan till dottern ;) Men hon får använda sin drakmössa så länge den passar så kan hon få en ny sen!
    Anna

    SvaraRadera