fredag 9 augusti 2013

Solrosrutornas projekt är färdigt!

Alla dessa solrosor som tillverkats... Många har gått åt till solrospentagonerna till den blivande bollen men några stycken skulle bli rutor till ett större projekt jag hållit på med i ett par veckor nu. Åtta solrosrutor senare blev det klart för att monteras ihop och hur stolt blev jag inte när det väl var monterat och alla trådar fästa!

solrosklänning
Solrosklänning

Eget mönster och allt, utgick ifrån en av dotterns köpesklänningar när det gällde storleken och lyckades faktiskt matcha storleken väldigt bra. Det vill säga - hon kan ha den nu utan att den ser för stor ut och  en eller två storlekar till utan att den blir alltför trång :)

Klänningens överdel

Överdelen av klänningen var nog svårast att beräkna hur många ökningar som skulle behövas för att den skulle bli lagom så smångingom, och hur gör man egentligen för att få ärmarna snygga funderade jag. Fick virka lite på känsla och nu när klänningen sitter på visar det sig att jag tänkte helt rätt med hur ärmarna skulle vara!


Solrosrutorna med en liten blygsam volang nedtill

Funderade länge och väl över om jag skulle ha volang eller inte nedtill och bestämde mig för att ha en liten diskret en. Det blev ett lagom avslut på klänningen tycker jag utan att dra till sig all uppmärksamhet och bli för puttenuttigt.

Nu är dock den stora frågan, med eller utan solros på bröstet?

Utan solros eller med solros?

Så stolt och förhoppningsvis är det klänningsväder länge länge till så hon kan använda den mycket! Hon har ju raketat iväg i längd på sistone men förhoppningsvis växer hon inte ur klänningen alltför snabbt.


6 kommentarer:

 1. Du vet redan vad jag tycker och Björn instämmer; klänningen ser bättre ut med! /cho

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många i virkgrupperna på fb jag är med i röstar också för med solros, måste snart bestämma mig, klänningen ska A ha på kalas nästa vecka :)
   Anna

   Radera
 2. jag gillar enkelheten så jag väljer att skriva utan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också verkligen enkelheten i att inte ha solrosen på bröstet, samtidigt som med solros knyter det ihop temat på klänningen på ett fint sätt. Så svårt att bestämma mig!
   Anna

   Radera
 3. Sätt dit den och känn efter; i värsta fall kan du sprätta bort den igen! /cho

  SvaraRadera
  Svar
  1. Provade utan på kalaset i helgen och det var såååå fint :)
   Anna

   Radera