fredag 16 augusti 2013

Hjärtebarn

Kommer ni ihåg de små Kina-inspirerade mjuka dockorna som fanns på 80-talet någon gång? De hade som en pyamas på sig, händer och fötter var bara en rund hård boll och på huvudet hade de en tofs av hår som stod rakt upp. Satt och letade efter en bild av en sån liten docka på nätet för några veckor sedan men hittade inget. Tänkte virka en liten väntekompis som kan hålla gravida vänner sällskap under graviditeten :)

Hittade istället ett mönster på hur man cirkelvirkar ett hjärta med stolpar, provade men läste nog mönstret knasigt där sent på kvällen för det såg verkligen inte ut som det skulle. Men förstod principen bakom (samma som när man virkar ihop ben på amigurumis och fortsätter upp på kroppen) så jag virkade fram ett eget mönster med fastmaskor så det skulle bli tätare. Satte mitt lilla Kina-huvud på hjärtat och där hade jag mitt lilla hjärtebarn :)

Jag virkade i järbos soft cotton, ska nog prova någon fler garnsort men jag tyckte hjärtebarnen blev så söta!


väntekompis under graviditet
Två små hjärtebarn

4 kommentarer:

 1. Åh herregud ja! Jag tror fortfarande att jag har kvar några hårtofsar med sådana på! Det blir morgondagens projekt, att leta reda på de!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh det vore ju jätteroligt att se! :) Åh nu blev jag lite inspirerat att virka ett hjärtebarn igen!

   Radera
  2. Jag hittade de!
   http://lundabon.blogspot.se/2015/01/nostalgi.html

   Radera
  3. Vad roligt, tack för att du delar bild! De är ju för söta!

   Radera