onsdag 15 oktober 2014

Pyjamas och snedtryckt tyg

För ganska länge sedan köpte jag en meter tyg billigt av en tjej. Tänkte mig att det skulle vara en pyjamas men jag har inte kommit mig för tidigare att sy något av det. Förberedde en pyjamaströja för att kunna sy på syträffen i söndags och blev något förvånad faktiskt över trådraken på tyget... Trycket var så otroligt snett tryckt!

Ett tyg klipps ju som regel rakt från "rullen" och trycket trycks så att det blir rakt med trådraken. Men det här tyget... Oj oj oj. Det såg ut som att ränderna skulle vara raka (så var tyget klippt) men trådraken ville något helt annat... Ränderna i trycket blev diagonala när trådraken var rätt... Ja ni kan ju se själva!


barnkläder pyjamas jersey
Pyjamaströja i storlek 92


Oavsett hur sneda ränderna blev så är jag nöjd med pyjamaströjan, så söt tycker jag!


Grodor och krokodilerVarför är det viktigt med trådraken då kanske ni undrar? Jo för att om inte trådraken blir rak på plagget kommer tyget i plagget att dra sig lite mer för varje gång det tvättas... Ni vet alla billiga HM-tröjor som blir snedare och snedare i sömmarna för varje tvätt? Slarv med trådraken ;)

2 kommentarer:

  1. Läckert tyg, synd på feltrycket!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det här tyget växer verkligen, premiäranvände pyjamaströjan i natt och dottern är så himla söt i den! När tröjan är på tänker jag inte direkt på att ränderna är sneda så det blev bra ändå :)

      Radera