måndag 14 juli 2014

Mera haremsbyxor

Den andra modellen på haremsbyxa vi sydde när M var här var haremsbyxa med ett helt fram- och bakstycke. De byxorna valde vi att sätta mudd i midjan på och resår i bensluten. Måttade ut efter Ms mått och klippte till byxorna, ett par i vävt tyg och två par i fleece som kommer bli fantastiska till vintern när det blir lite kyligare. Jag kan lova att det däremot blir lite väl varmt att sitta med fleecetyg i knäet och nåla och sy när det är nästan 30 grader varmt ute och solen ligger på ;)haremsbyxa mönster
Haremsbyxa med mudd i midja


De här byxorna blev också härligt hängiga men på ett annat sätt än de första vi sydde som bestod av fler delar. Mudd blev riktigt bra i midjan - M tyckte nog de var snäppet skönare än snöre att knyta! Mudd är en väldigt bekväm uppfinning! Speciellt bred mudd :) 

M köpte 1 m av de tyger hon ville sy byxor av och det räcker gott till haremsbyxor i båda de modellerna vi sydde. För mer häng rekommenderar jag modellen med triangeln som häng, tyget räcker fint till både knälånga och hellånga byxor. Men som ni ser blir det bra med häng även om man syr byxorna så som den här lila modellen!

Tänkte när vi fotade byxorna att jag bara behövde fota de två modellerna, men vi sydde ju två av denna modell i fleecetyg också. Kanske skulle fotat dem också ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar