torsdag 19 februari 2015

Syfestival och tyger

Förra helgen var det syfestival på Älvsjömässan i Stockholm. Jag åkte dit med fina J och vi kände på tyger, diskuterade spets och shoppade. För er som inte varit där eller hört talas om syfestivalen så är det en stor tyg/garn/tillbehörs-mässa som äger rum en gång på tidig vår och en gång på tidig höst. Förutom att det är roligt att gå dit och titta på alla tyger och tillbehör så är det ett fantastiskt tillfälle att få känna på olika tygkvaliteter och handla utan frakt.Syfestivalen Stockholm


Förra våren var jag på festivalen första gången och då kom jag hem med ett (!?!) tyg. Maken tyckte att det var lite onödigt att åka dit för så lite ;) Och det har han ju kanske rätt i! I år hade jag förberett mig lite och inspekterat alla nyheter som skulle släppas på festivalen och hade en liten lista med mig med tyger som jag skulle köpa. Tyger från syfestivalen


Hade en tanke att köpa lite mer rosa tyger eftersom jag de senaste månaderna insett att dotterns garderob kanske är lite väl blå/grön/svart. Speciellt med tanke på att hon själv verkar ha en förkärlek för rosa ;) Så en del rosa blev det allt! Nöjd med inköp och mycket nöjd med en mysig heldag med en fin vän!

4 kommentarer:

 1. Åh! Jag har aldrig varit! Tyvärr känns det för långt och för omständigt att åka till Stockholm. Vad är planerna för allt tyg? Och vad är det tyget i bakgrunden, mer dinosaurietyg? Jag gillar det med husen :) Och stjärnorna!

  SvaraRadera
 2. Förstår att det är lite långt att åka bara för att klappa på tyg ;) Tror att det finns någon liknande mässa i Malmö men vet inte vad den heter. Tanken med de flesta av de här tygerna är vår/sommargarderob till dottern. Det är bara ett av tygerna som är en hel meter, resten är 50-60 cm så det räcker inte till jättemycket. En och annan present är inplanerad också :) Du har rätt, det är ett dinosaurietyg som gömmer sig längst bak, det finns olika tryckningar med dinosaurier och just den här är min favorit. Det jag hade hemma tog slut på nolltid så jag passade på att köpa en halvmeter till när det fanns! Husen är ett riktigt gladtyg tycker jag, älskar färgerna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det är nu när våren är i antågande som vi blir mer sugna på färger :) Och gladtyg behövs verkligen! Jag letar själv efter gladtyg men har inte hittat något som verkligen är "det" tyget. Känner jag mig själv så kommer jag att bli besviken om jag köper något annat (och med min tur så kommer jag hitta rätt tyg dagen efter) men det börjar kännas lite stressigt nu.

   Radera
  2. Jag håller med, våren gör oss sugna på färg! Jag gillar alltid färgglada kläder (gärna många färgglada kläder i kombination!) Ska leta reda på och visa en av mina favoritgladbilder på dottern från när hon var liten :) Vilken typ av tyger gillar du?

   Radera