onsdag 25 februari 2015

Enkla men söta tights

Jag har ganska länge vägrat sy byxor. Argumentet att det är billigare att köpa än att sy håller inte riktigt eftersom jag väljer att sy tröjor och klänningar även om det skulle vara billigare att köpa massprocucerat. Däremot har jag valt att inte sy byxor eftersom jag gärna syr mönstrade tröjor... Jag tycker att mönstrade tröjor gör sig bäst med enfärgade byxor. Och att sy i enfärgat... Mjaaa.....

Men. På sistone har jag sett en urgullig detalj på tights/leggings och jag kände behovet av att prova :) Det är ju snart snart sommar och kanske ska jag matcha några klänningar med enfärgade tights med fina detaljer? :) På syfestivalen köpte jag lite rosa spets och bestämde mig för att den skulle passa perfekt ihop med ett par grå leggings.

Resultatet? Jag är lite kär :)


sy tights leggings barnkläder köpa sälja
Tights storlek 86


Jag vet, lite slarvig bild eftersom tightsen är lite skrynkliga. Hann inte fota innan dottern använde dem första gången ;) Så nöjd blev jag!


sy detaljer tights leggings barnkläder spets
Spetsdetalj på tights


Det är den här detaljen som jag tycker är så fantastiskt söt. Istället för att bara fålla tightsen nertill är det en liten mudd i samma tyg som rynkas med hjälp av en liten spetsbit :) Underbart sött!!


Dekorsöm i midjan


Jag valde också att fålla resåren i midjan med en rosa tråd för att fånga upp det rosa i spetsen :) Fållade med trestregssicksack för att tråden skulle synas lite fint :)

5 kommentarer:

 1. Åhh vad söta! Så romantiskt och gulligt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst blev det sött med spetsen! Just nu vill jag ungefär sätta spets på allt efter de här byxorna :)

   Radera
  2. Jag har några leggings som är för långa som jag funderar på att spets-a nu. Då bör det ju bli som ett dragspel så att de inte hänger ner under fötterna. Hmmm...

   Radera
  3. Det är ju faktiskt jättesmart att sätta en spets så den delen som är för lång hålls uppe!

   Radera
  4. Bra! Då tänkte jag inte helt fel ;) Haha

   Radera