måndag 9 december 2013

Sy en egen body

Jag har ju dragit mig i evigheter för att sy en body till dottern. Dels för att det har verkat så svårt. Dels för att jag tänkte att om jag gör det kanske det är så roligt att jag vill sy fler. Den första farhågan visade sig felaktig, den andra stämde fint. Det var inte alls svårt, men väldigt roligt och så nöjd jag är nu när dottern använder bodyn som jag har sytt själv!!

Däremot ska man kanske tänka en gång extra innan man gör som jag gjorde, vips hade jag klippt ut ett jack för farfarsknäppning i halsen - utan att ha någon aning om hur man gör! Det löste sig dock fint, phew, och för första gången har jag provat så kallad trevikning som kantband istället för mudd. Fungerade fint.


Min första body

Bodyn bakifrån

Farfarsknäppning i halsen

Mina nya namnlappar fungerade fint att sy på


Pssst, kolla in mönstermatchningen på bilden ovan, helt ok tyckte jag :)

Visste ni förresten att som på den här bodyn, när ärmarna går hela vägen upp till halsen, så kallas det för raglanärm. Jag vet att många syr bodys med raglanärm och sätter knäppningen i raglanen på ena sidan, det ska jag också prova mig på någon gång. Däremot måse jag ordna mig mindre tryckknappar, de här kändes väldigt stora för att sitta på en body!

Kan nu efter att ha sytt min första body konstatera att maken tycker att det blev så bra att jag nog borde köpa mer tyg och sy fler bodys och tröjor, samt att jag så småningom (läs inom en mycket snar framtid) ska investera i en overlockmaskin så jag kan sy kläder med "riktiga" klädsömmar.

4 kommentarer:

 1. Blev jättefin ju! (: Och att ha en overlock är helt fantastiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag kan föreställa mig hur smidigt det är med en overlock! Ser verkligen fram emot när jag väl bestämt vilken och beställt. Sen kommer nog dotterns garderob att explodera lite ;)
   Anna

   Radera
 2. Mycket imponerande och skitsnyggt! /cho

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Köpte tyget för ganska länge sedan för att jag verkligen gillade det när jag såg det i butik, när jag sen fick hem det visste jag inte egentligen vad jag skulle göra med det. Tyckte mössan och vantarna i tyget blev fint, men jag ser nu att i en body kommer det verkligen till sin rätt!
   Anna

   Radera