Daimcheesecake med toffesås |
Jag kan ju rekommendera att följa receptet ;) Jag har lite svårt för det även om jag faktiskt verkligen höll mig i skinnet här. Jag tog lite mindre digestivebotten - men gör inte det! Det är så gott med bottnen till cheesecaken och det är bara dumt att inte ha allt det gottiga! Jag tog också två dubbeldaim istället för tre. Ja alltså, man kan ju undra varför?! Ta tre!
När man sedan kokar den kondenserade mjölken för att det ska bli en toffesås... Det står att man ska koka max två timmar men gärna en och en halv. Alltså, koka en och en halv som det står. Annars blir det en toffekräm ;) Minst lika god, men mycket svårare att få att flyta ut över cheesecaken så där snyggt som i orginalreceptet ifall man ska servera i helform!
Ett litet tips också, att röra ut philadelphiaost med äggulor och de andra ingredienserna är ju inte det lättaste. Om du har en "gammeldags" handvisp, det vill säga en i metall istället för plast så kan jag rekommendera att använda den för att vispa ihop grejerna, går så enkelt!
En fin grej med cheesecake är ju att man kan skära upp den i smala bitar och frysa in den igen, så tar man bara fram de bitar man vill äta / bjuda på. Och gör smala bitar, den här kakan bli mastig så det heter duga! Jag låg i sockerkoma flera dagar efteråt! Kan i och för sig bero på att jag för första gången sedan nyår faktiskt åt någonting i godis/kak/sockerform ;) Men den här kakan är värd ett undantag.
Och som ni kanske kan lista ut sitter jag i skrivande stund med en bit cheesecake och en stor kopp kaffe och njuter. Jag brukar ta mig lite lat egentid med en kaffestund (i vanliga fall med lite frukt istället för cheesecake, jag lovar att jag inte äter cheesecake varje dag!) på eftermiddagen när dottern tar en liten tupplur. Samtidigt som jag brukar passa på att uppdatera bloggen :)
Gaaaah va sugen jag blev!
SvaraRaderaDen där måste jag testa.
Kram
Ja mums alltså! :) Du får berätta vad du tyckte när du hunnit prova den! Kram
Radera