fredag 2 januari 2015

Ett virkat troll

Det var ett tag sedan jag virkade Bockarna Bruse och de har betat gräs i lugnan ro ända tills för några veckor sedan då jag virkade färdigt trollet också. 


saga bockarna bruse virka
Virkat troll


Jag har virkat mina bockar och trollet efter ett köpt mönster från Salabim men har under hösten virkat fram ett eget mönster till figurerna i sagan eftersom planen är att kunna sälja färdiga sagopåsar inom kort. Håller också på med en annan känd saga men avslöjar det först när alla figurerna är färdiga :)

Personligen älskar jag sagopåsar och sångpåsar, det blir ett konkret material som lockar både stora och små barn på ett helt annat sätt. Sagorna kan läsas och återberättas eller kanske sjungas. Och sen kan barnen leka sagan :)

Maila mig om du är intresserad av en sagopåse :)

3 kommentarer:

 1. Jag älskar de! Både sångpåse och sagopåse :)
  Här är inga småttingar nu men det har kommit lite vibbar om att det kanske är på gång snart så jag får väl bita ihop och ge mig på bomullsgarn och få det gjort. Jag har fått så svårt att virka med bomull!
  Tacka vet jag ullgarner..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blir jag sååå nyfiken i en strut! Är det bebisvibbar hos dig eller vänner? :) Det är så olika från bomullsgarn till bomullsgarn tycker jag, en del känns omöjliga att virka med, andra fungerar bättre. När jag lärde mig virka vikade jag med akrylgarn och jag tycker fortfarande att det är det som är lättast att virka med eftersom det inte delar sig.

   Vad brukar du virka med ullgarn? Jag har flera nystan ullgarn här hemma men lite inspiration till vad jag ska virka av dem. Eftersom jag är så varm av mig så kan jag inte virka kläder eller sånt jag ska ha på mig, då kommer jag att rinna bort ;) Hade tänkt virka en väska men hur fungerar det om det är fuktigt ute? Blir det inte lite ull-lukt då?

   Radera
  2. Hahaha :)
   Det är lite bebisvibbar från en vän och en familjemedlem så man får väl se :)
   Jag hade varit väldigt nyfiken om det var jag som väntade!
   Men ärligt, jag älskar barn och bara tanken på små gulliga bebisar får mitt hjärta att slå dubbelt men jag har haft en intern diskussion med mig själv i över ett års tid och har ännu inte bestämt mig. Det är i vilket fall som inte läge nu, men min pessimistiska sida rabblar upp alla sjukdomar som kan vara genetiska och hur min kropp hade klarat av en graviditet. Jag vet liksom redan att risken är väldigt stor att jag kommer bli rullstolsbunden och med min Chiari så är det garanterat kejsarsnitt. Och så lägger vi till manisk fobi för att kräkas. Toppen...
   Jag har fått problem i händerna och de vet inte vilken sjukdom som gör det, så de kan inte åtgärda det och bara skickar mig fram och tillbaka som en pingisboll. Tunt garn får jag dubblera men just bomullsgarn är så stumt och tunt att det får mina fingrar att stelna. Jag har ergonomisk virknål och den handen klarar sig fint men den andra handen som håller garnet kroknar och gör något så förfärligt ont. Vilket är så irriterande för jag har en CALfilt i bomull som testar mitt tålamod och mängder med bomullsgarn som vill bli bläckfiskar.
   Jag är extremt varm av mig och tycker att ull är det bästa jag kan ha på mig! Visst, jag svettas. Men jag svettas inte alls så mycket som om jag har på mig syntet och ullen klarar vätan mycket bättre. Jag tycker att den "andas" bättre och jag trivs så bra med ullmössor att jag drömmer om att kunna köpa underställ i ull i framtiden :)
   Just nu håller jag på med en filt i ullgarn och det är en dröm att virka! Jag har mycket blandade garner men de som är favoriten hittills är Drops Nepal och Karisma.
   Vissa ullgarner kan ha en "våt hund"doft om de blir blöta men det försvinner när de torkar och man måste ha näsan nere i den för att störas av det. Men det är nog en doftsak. Jag har dragit ner på alla parfymerade produkter och tycker att mitt äppletvål är för starkt, och då föredrar jag hund-doften :P

   Radera