tisdag 5 september 2017

Babblarnaklänning och balkongordling

Dottern har önskat sig flera plagg i Babblarna-tygerna och av ett av provtrycken sydde jag en klänning till henne. Storleken på trycket är Big-Size som är de storlek joggingtyget kommer att vara i. Funkar fint till både koftor, tröjor och klänningar eller vad man får inspiration att sy :)

Det börjar vara ganska höstfriskt i luften här om dagarna nu och varje dag kikar vi på balkongen om det är dags att skörda det sista från balkongodlingen. Förutom jordgubbar, chili och tomater har vi också lite örter där ute som växer och frodas. Bäst trivs nog basilikan och tomaten som mer eller mindre tagit över varsinna krukor ;) De stackars chilisarna hade inte någon chans när tomatplantan började växa så vi har fått klippa friskt i tomatplantan för att chilin och jordgubbarna ska få lite sol och ljus i krukan. Tomatplantan har klarat sig fint ändå och vi har nog aldrig haft så mycket tomater på en och samma planta! Till veckan är det nog dags att plocka in dem så de får mogna färdigt :)
babblarna tomat trikåtyg ekologiskt chili sy babblarnatyg
Vattnar på balkongodlingen

Dottern har tagit vattnandet på största allvar under hela sommaren och hon är så noga med att alla plantorna ska få tillräckligt med vatten. På bilden har hon förresten på sig Babblarna-klänningen jag sydde till henne, storleken på trycket är det vi valt till joggingtyget och det blev så färgglatt och fint!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar