tisdag 8 september 2015

Remake: en babyfilt blir en pyjamas

Här hemma har vi svämmat över av filtar sedan dottern föddes. Förutom att jag virkat filtar till henne och råkat köpa en och annan för att de var fina så har vi ju även fått en del filtar. Nu under sommaren när vi flyttat har vi gått igenom väldigt mycket lådor och saker och sorterat ut och skänkt bort kläder och barnsaker.

En filt kunde jag däremot inte skiljas från och det var en som gick i turkos/röd/vit-randigt på ena sidan och matchande rävar i helikopter på andra sidan. Minns när jag köpte den här filten. Egentligen var jag ute efter tygerna att sy kläder av men de var helt slutsålda. Till sist köpte jag filten och tänkte klippa sönder den för att använda tyget. Det blev aldrig av eftersom jag gillade tygerna i filtformat också.

Men här om dagen bestämde jag att det var dags att sätta saxen i filten. Eftersom den är välanvänd och lite tvättsliten kände jag att ett pyjamasset blev perfekt. En tröja och byxa i storlek 92 till dottern. Det blev ungefär ingenting kvar av filten ;) Redan dotterns favoritpyjamas och hon försöker argumentera sig till att få ha den på sig ut ungefär varje morgon hittills hon haft den på sig ;)remake återbruk filt tröja byxa sy barnkläder inspiration
Pyjamaströja och -byxa i storlek 92

3 kommentarer:

 1. Har du något mönster när du gör byxor eller du mäter efter hand?
  Jag fick ett gäng kläder av min syster som var för trasiga för att lämnas till secondhand - men för hela för att slängas, och tänkte sy lite babybyxor och mössor av de. Mössor kan jag nog frihandssy men storlek på byxor är jag väldigt osäker på så om du har några tumregler tar jag tacksamt emot tips! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ett mönster som jag ritat själv efter ett par köpesbyxor och sedan provat ut så storleken stämmer :) Vet inte om det kanske finns något gratismönster på nätet, annars går det ganska bra att rita av på frihand :) Jag har sytt lite bebiskläder nu på sistone och de är så pyttiga i jämförelse med dotterns kläder! Så mysigt med de pyttekläderna <3

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera