torsdag 3 september 2015

Mössa med spiralmönster av smygmaskor

I mitt förra inlägg visade jag hur man använder sig av smygmaskor för att virka detaljer, jag virkade en spiral på en mössa efter inspiration från en blogg. Nu är mössan klar och jag har försökt fota dottern när hon har den på sig, det är inte det lättaste vill jag lova ;)

Jag funderade ju medan jag höll på att virka om jag kanske skulle behöva lägga till några extra varv för att mössan skulle bli bra på längden, det behöver man inte göra tycker jag. Tycker att längden blev bra, kanske till och med så att jag skulle kunna plocka bort ett varv eller två för att den inte ska stå ut så mycket från huvudet. Men den blev urgullig i alla fall!


Om storleken så virkade jag storlek 1,5-3år (100 stolpar i omkrets), det tycker jag var på gränsen till för litet. Dottern är 2 (snart 2,5) och har snarare mindre huvud än större och mössan sitter lite tajt på henne. Kanske är det så att den töjer ut sig ju mer hon använder den, hoppas på det! Men om jag virkar en till mössa till henne skulle jag nog våga öka till 103 eller 104 stolpar i omkrets istället.


virkad mössa spiral mönster beskrivning tutorial
Virkad mössa med spiralmönster


När jag avslutade spiralen valde jag att virka en liten knorr som blev ett bra avslut och det blev väldigt fint med det lilla mönstret på sidan fram :)


virkad mössa spiral mönster beskrivning tutorial
Väldigt toppig men underbart söt tycker jag!

2 kommentarer:

 1. Åh vilken söt dotter! Vilka lockar!
  Vad rolig mössan blev! Inte alls så som jag såg framför mig! tack för bilden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah hon har riktigt underbara korkskruvar efter mormor! Håller med om att mössan blev lite av en överraskning när den var klar, men dottern blev nöjd och det är det viktigaste :)

   Radera