torsdag 17 oktober 2013

Kärleksknutar i en sjal

Visste ni att det finns en virkteknik som heter kärleksknutar? Som man kan läsa på Drops hemsisida (där det finns oändligt med fantastiska gratismönster och inspiration för stickare och virkare) är kärleksknuten inspirerad av celtiska oändliga knutar - symbolen för evig kärlek. Förutom att namnet är helt underbart är det också en fantastisk teknik som passar utmärkt att använda när man virkar sjalar eller lösa tröjor.

Jag bekantade mig med tekniken i våras men har inte hittat garn eller någon inspiration att göra något. Men så i semptember fyllde bästaste E år och jag hade ett par veckor innan det ramlat över ett underbart garn som skiftar i grönt, blått och turkost (älska färgkombinationen!) Tänkte direkt på en kärleksknutssjal i födelsedagspresent när jag såg garnet :)


virka present
Kärleksknutssjal


Nu är det ju ett tag sedan det var september men i helgen var jag och hälsade på E och hennes familj och presenten blev öppnad :) Nu kan jag alltså visa upp den för omvärlden och tipsa alla som är virksugna om de fantastiska kärleksknutarna!


Närbild på kärleksknutarna

Det finns en riktigt bra instruktionsvideo hos Drops och jag kan tipsa om att virka samtidigt som videon är på och pausa när man inte hänger med. Det var snabbaste sättet för mig att greppa de där knutarna. En annan sak som är ganska självklar men som jag kan tipsa om, när man virkar så är det alltså tre knutar i ändarna och två knutar när man virkar mellan innan man gör nedtag i en knut från raden innan. När man virkar i mitten blir det alltså två knutar och så hoppar man över en knut från raden innan när man gör nedtag - det är annars lätt att försöka göra nedtag i varje knut, men då blir det knasigt.


Det finns en bildkarta här som är ganska tydlig när man väl förstått hur det hänger ihop :)


Kärleksknutssjal

Självrandande garn - garn med flera färger - passar jättebra i kärleksknutssjalen tycker jag, väldigt fint med färgskiftningarna.

2 kommentarer:

  1. Och jag har använt den varje dag sedan jag fick den, tack så mycket! /cho

    SvaraRadera
  2. Härligt att höra :) Jag är så sugen på att virka en liknande till mig själv, såg så mysig ut på bilden du skickade!
    Anna

    SvaraRadera