fredag 6 maj 2016

Klänning med volanger

Har länge haft en idé om att rita om ett av mina klänningsmönster till en volangklänning. Fick lite tid över en kväll för någon vecka sedan och då åkte mönsterpapperet fram :) Jösses vilket pill det var sedan att rynka volanger och sy på dem, för att inte tala om rullfållen på kanterna! Men så bra det blev när det var klart och dottern tyckte att det var en riktig prinsessklänning!


barnkläder volang klänning prinsessklänning beställa unika
Volangklänning strl 92


Valde att fålla halsen istället för att mudda den och det blev fint det med! Kortade av ärmarna lite jämfört med hur jag brukar göra dem för att ge klänningen en lite mer sommarkänsla :)


klänning barn volangklänning beställa företagare
Närbild volanger


Det här tyget är ju förresten så vansinnigt sött på kläder! Tyget trycker jag upp i företaget så det är ekologisk och gots certifierad bomull och hela tryckprocessen är också gots certifierad. Extra bra för barn och vuxna med andra ord! Designen på tyget står en svensk designerduo för, I Got Stripes Studio. Kolla gärna in dem för de är helt fantastiskt duktiga! Otroligt glad över samarbetet med dem :) <3

Tänkte på en sak som många säger, att ju mer pill och ju mer tid ett plagg tar desto finare blir det ofta. Håller inte alltid med om det eftersom ibland de enkla plaggen är så otroligt fina men i det här fallet så blev ju tiden och pillret verkligen värt mödan tycker jag!

2 kommentarer:

 1. En rosett till den klänningen! ^.^
  I tyget eller i enkelt svart, i håret eller vid halslinningen kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah jag funderade på att ordna en rosett att ha i håret, vore ju så sött till! Eller kanske en på klänningen strax ovanför volangerna <3

   Radera