lördag 1 november 2014

Torgvantar med puffar

Virkade för ungefär en månad sedan de här torgvantarna till mig själv. Perfekta när man behöver lite värme. Välanvända men nu börjar det faktiskt vara dags för vantar om dagarna. Brrr, vintern närmar sig. Flera frostnätter redan och det är underbart att gå ut på morgonen när det är 2-3 minusgrader och sol!

Jag har haft mönstret till torgvantarna ute på provvirkning och väntar på en sista utvärdering av en storlek innan jag delar med mig av det till er :)virka handledsvärmare torgvantar mönster inspiration
Torgvantar storlek xs

virka handledsvärmare gratis mönster
Härliga höstfärger


Vet faktiskt inte varför en del kallar det för torgvantar och andra kallar det för handledsvärmare? 

Håll utkik framöver om ni är intresserade av mönstret, det kommer :)

6 kommentarer:

 1. Jag inbillar mig att torgvantar är sådana där fingervantar utan fingertoppar medan det här är mer "bara"för handleden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker nog också likadant om torgvantar, fingervantar utan fingertoppar. Eller som en helvante där man kan vika ner "toppen" och så kvar är en fingervantar utan fingertoppar. Sånna är ju smidiga också!

   Radera
 2. Torgvantar är vantar utan fingrar, handledsvärmare går inte upp över handloven

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte också så från början, att handledsvärmare har ingen tumme och torgvantar är som fingervantar utan toppen på fingrarna. Men vad kallas egentligen då den här typen som går upp över handen men som inte har fingrar?

   Radera
  2. Jag kallar de torgvantar :P
   De går upp över, men har inga fingrar :P
   Fina är de i alla fall! Jag älskar melerade garner!

   Radera
  3. Jag gillar också melerade garner, har precis upptäckt järbos elise, väntar på ett nystan som ska bli en sommarsjal och hoppas att det är lika fint i verkligheten som det var på bilderna! Det är en blandning av bomull och akryl, tror att det är ganska tunt så det borde passa till sommaren :)

   Radera